News

Hotelul Intercontinental, la un pas să fie închis. Amenzi uriașe pentru mai multe nereguli

Hotelul Intercontinental ar putea fi închis curând din cauza neregulilor repetetate descoperite de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
23.05.2022 | 23:19
Hotelul Intercontinental la un pas sa fie inchis Amenzi uriase pentru mai multe nereguli
Ce se întâmplă, de fapt, cu celebrul hotel Intercontinental? Foto: seebucharest.ro
ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat de presă remis de ANPC, conducerea celebrului hotel de 5 stele din centrul Bucureștiului nu a făcut niciun efort pentru remedierea problemelor.

Hotelul Intercontinental își pierde stelele

În consecință, inspectorii ANPC au anunțat amenzi uriașe pentru cei care conduc activitatea hotelului Intercontinental. Mai mult, aceștia au subliniat că unitatea de cazare poate fi închisă definitiv.

ADVERTISEMENT

Nici după trei controale succesive ale ANPC, Intercontinental nu a reuşit să remedieze neregulile. Concluzia: 100.000 lei amendă şi posibilitatea închiderii hotelului”, se arată în comunicatul ANPC. Aici s-a ajuns în urma controlalelor efectuate pe 19 mai 2022 la Compania Hotelieră Intercontinental România SA.

Au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei. Mai mult, au dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost oprită temporar prestărea serviciului până la remedierea deficienţelor bucătăriei. Nereguli au fost și în camera, dar și la centrul SPA.

Mâncare expirată într-un hotel de 5 stele

Utilizarea unor produse din carne şi peşte fără elemente de identificare/caracterizare şi dată-limită de consum a fost una dintre marile nereguli descoperite în bucătăria hotelului. Tot acolo, atenția inspectorilor a fost atrasă de utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilităţii minimale schimbată cu o altă dată de expirare.

ADVERTISEMENT

Acelor produse li s-a schimbat starea termică prin congelare. Inclusiv în minibarurile din camere au fost descoperite produse cu data-limită de consum depăşită. La Intercontinental s-a constatat și utilizarea a unor legume cu modificări organoleptice, precum şi a unor produse congelate, cu arsuri de congelare.

Nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare în spaţiile frigorifice, precum şi depozitarea băuturilor direct pe pavement au fost alte probleme care n-au fost remediate. Existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât şi în centrul SPA au fost prezente pe lista neregulilor.

ADVERTISEMENT

Pericol de electrocutare la Intercontinental

Alte nereguli: lipsa informaţiilor despre utilizarea electronicelor, condiţiile deficitare de amenajare a spaţiilor de cazare sau tencuiala exfoliată. ANPC a mai descoperit prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate sau protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată.

În ziua următoare, au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic cu o zi înainte şi, în urma constatării faptului că deficienţele nu au fost remediate în totalitate (condiţiile igienice şi de amenajare deficitare din camere, precum şi utilizarea produselor alimentare expirate fiind în continuare întâlnite de echipa de control), comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului.

Ca atare, sancţiunile adăugate sau rămase în vigoare în a doua zi de control au fost alte 4 amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei, menţinerea măsurii de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor pentru bucătărie, centrul SPA şi 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camere (măsura aplicându-se, în total pentru 30 de camere), precum şi propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni, potrivit comunicatului.

Amenzi uriașe pentru abaterile repetate

Aceeaşi situaţie s-a întâmplat o zi mai târziu, comisarii constatând din nou neîndeplinirea măsurilor şi găsind, în continuare materii prime expirate, în spaţiul de depozitare al produselor alimentare, preparate finite neetichetate, materii prime congelate cu data limită de consum schimbată, preparate gata montate pe farfurii pentru a fi servite, deşi bucătăria era oprită de la funcţionare şi două camere oprite de la funcţionare, ocupate.

Ca atare, a mai fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare totală de 15.000 lei – ajungându-se, astfel, la un total de 100.000 lei, amenzi, – şi s-a propus sancţiunea complementară de închidere definitivă a hotelului, potrivit ANPC”, se arată pe anpc.ro.

 

 

ADVERTISEMENT