News

Hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar, închis temporar. Ce se întâmplă cu investiția de 1,5 milioane euro a fostului edil

Radu Mazăre mai primește o veste proastă în penitenciar. De data aceasta, problemele vin din Madagascar, acolo unde fostul edil deține un hotel de lux.
27.01.2023 | 09:33
Hotelul lui Radu Mazare din Madagascar inchis temporar Ce se intampla cu investitia de 15 milioane euro a fostului edil
Radu Mazăre deține cel mai luxos hotel din Madagascar, însă afacerea are probleme după ce acesta a intrat în închisoare / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Booking
ADVERTISEMENT

Radu Mazăre nu are prea multe motive de bucurie, după ce judecătorii ÎCCJ i-au respins contestarea la executare, în toamna anului trecut. Fostul primar al Constanței întâmpină dificultăți în afaceri și în Madagascar, acolo unde acesta deține un hotel de patru stele.

Nu se mai pot închiria camere la hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar

S-a cam ales praful de visul lui Radu Mazăre de a-și petrece bătrânețea la malul oceanului. Pe de-o parte, Mazăre are deja două condamnări, una de cinci ani (în dosarul Polaris) și alta de nouă ani (în cazul retrocedărilor ilegale din stațiunea Mamaia).

ADVERTISEMENT

Nici din Madagascar nu vin vești bune. Hotelul pe care acesta l-a ridicat de la zero în apropierea capitalei Diego Suarez a devenit inoperabil, potrivit informațiilor obținute de FANATIK.

mantasaly Resort Mazare
Hotelul lui Mazăre din Madagascar apre ”închis temporar” pe Google / Sursă: Google Maps

Mantasaly Resort, un hotel care a înghițit aproape 1,5 milioane euro, nu mai poate fi închiriat prin nicio agenție de turism importantă din lume, iar pe platforma Google, locația apare ”închisă temporar”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pagina de Facebook a hotelului a fost dezactivată, iar ultimele postări pe conturile oficiale Twitter și Instagram datează de acum doi ani. Tot cam în acea perioadă au fost postate și ultimele review-uri ale turiștilor.

Mantasaly Resort, închis temporar și în 2022, din cauza pandemiei

Site-ul hotelului a rămas, totuși, funcțional, însă sistemul de rezervare indică faptul că nu există camere disponibile, indiferent de perioadă. Ultimul update la secțiunea ”blog” este o informare a Roxanei Mihalache, manager general al Mantasaly Resort (și soția lui Radu Mazăre), pe data de 17 martie 2022, prin care aceasta anunța că hotelul se va închide din cauza unui nou val COVID care afecta insula.

ADVERTISEMENT

”Din cauza izbucnirii pandemiei de COVID, în interesul angajaților, turiștilor și comunității locale, Mantasaly Resort își suspendă activitatea până la o dată care va fi anunțată ulterior. Resortul nostru va rămâne închis, inclusiv restaurantul și activitățile nautice”, se arată în comunicatul semnat de Roxana Mihalache.

Mazăre are terenul concesionat pe 99 de ani

Mantasaly Resort, hotelul de patru stele pe care Radu Mazăre îl deține în Madagascar, a fost ridicat pe un teren de 1,8 hectare concesionat pe 99 de ani de la un trib local. Investiția inițială a fost de 1,3 milioane euro, însă aceasta a crescut pe măsură ce complexul turistic s-a extins. De exemplu, în 2018, Mazăre și-a inaugurat o piscină și o sală de forță, care a făcut ca locația să devină cea mai luxoasă din Madagascar.

ADVERTISEMENT

Radu Mazăre a locuit aici timp de doi ani și s-a ocupat personal de afacere până în 2019, atunci când autoritățile române l-au repatriat la cerere, pentru a-și executa prima condamnare.

Radu Mazăre s-a îndrăgostit de Madagascar în 2011, atunci când și-a petrecut acolo o vacanță exotică. La întoarcere, el le-a povestit jurnaliștilor că locația are un potențial turistic uriaș și că se gândește să investească acolo.

”M-a costat 1.500 de euro biletul de avion și 20 de euro bungalow-ul de două persoane, pe noapte”, a povestit Mazăre.

Fostul primar al Constanței are de plătit prejudicii de milioane de euro

Mazăre are de plătit, în solidar cu ceilalți condamnați, 20 milioane euro în dosarul retrocedărilor și 200 de milioane de euro în dosarul Polaris.

Paradoxal, Mazăre a reușit să scape de celelalte dosare în care era urmărit penal. Potrivit legislației internaționale, autoritățile din Madagascar trebuie să-și dea acordul pentru ca persoana extrădată să poată fi deținută, judecată sau urmărită penal într-un alt dosar decât cel în care s-a efectuat extrădarea.

În 2019, la puțin timp după ce a ajuns intrat în închisoare, Radu Mazăre s-a căsătorit cu Roxana Mihalache, femeia cu care avea o relație de mai bine de un deceniu.

ADVERTISEMENT