News

Hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar, platou de filmare pentru o vedetă pop. Resortul de 4 stele nu mai este accesibil turiștilor

Hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar a devenit platou de filmare pentru videoclipuri. Resortul a fost mai mult închis din 2020.
09.05.2023 | 09:03
Radu Mazăre și-a închiriat hotelul pentru filmarea unui clip al unei artiste din Madagascar / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Youtube
ADVERTISEMENT

Afacerea lui Radu Mazăre din Madagascar a intrat în declin după ce fostul primar al municipiului Constanța a fost extrădat în România și încarcerat. Pandemia a pus lacătul pe ușa primului hotel de patru stele din Madagascar, iar acum acesta a ajuns să fie închiriat pentru diverse filmări.

Hotelul lui Radu Mazăre a ”înghițit” 1,5 milioane euro

Radu Mazăre a investit, inițial, 1,3 milioane de euro în Mantasaly Resort din Madagascar, o locație pe care fostul edil a ridicat-o în Golful Andovokonko, pe un teren de 1,8 hectare, concesionat pentru 99 de ani.

ADVERTISEMENT

Mazăre a ridicat aici un resort cu 16 bungalouri și un hotel cu 32 de camere. Ulterior, în 2018, fostul edil al municipiului Constanța și-a extins resortul, prin construirea unui restaurant și a unei piscine. Întregul complex funcționează pe energie regenerabilă. La inaugurarea din 2016, aici a venit inclusiv ministrul turismului din Republica Madagascar.

Radu Mazăre nu a apucat să se bucure prea mult de ”paradisul din Madagascar”. El a ajuns aici în decembrie 2017, iar un an și jumătate mai târziu a fost adus în România, fiind condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din stațiunea Mamaia. Ulterior, în 2022, Mazăre a mai primit cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Madagascar confirmă: hotelul lui Mazăre este ”închis temporar”

Odată cu începerea pandemiei, afacerea din Madagascar a intrat în declin. Roxana Mihalache, soția lui Radu Mazăre și managerului resortului Mantasaly a anunțat, în primăvara anului 2020, că hotelul se închide pe o perioadă nelimitată, din cauza măsurilor de prevenire instituite de autoritățile din statul african.

De atunci, au existat două tentative de redeschidere: una în 2021 și cealaltă în 2022. În prezent, hotelul lui Radu Mazăre nu mai este listat pe agențiile de turism, iar pe site-ul resortului nu se mai pot face rezervări.

ADVERTISEMENT
raspuns hotel mazare
Hotelul lui Radu Mazăre este, oficial, închis

Informația a fost confirmată și de o reprezentantă a Oficiului Regional de Turism din Diego Suarez, care ne-a comunicat că ”Mantasaly Resort este închis temporar iar în cazul în care se va deschide, cei de la hotel vor anunța acest lucru”.

Colecția de mașinuțe a lui Radu Mazăre, în clipul unei artiste africane

Cum turismul nu prea a mai funcționat în timpul pandemiei, conducerea hotelului a luat decizia de a închiria locația pentru diverse evenimente. Așa a ajuns o artistă locală, cu nume de scenă Fatoma, să filmeze clipul piesei ”Maharary”, chiar în biroul lui Radu Mazăre, dar și în alte locații din resort.

ADVERTISEMENT

În clip apar imagini de la intrarea în resort, din zona piscinei, de la recepție, precum și de la o masă de biliard. De asemenea, cântăreața a folosit pentru filmare un autoturism de teren inscripționat cu numele hotelului.

mazare birou
Colecția de mașinuțe militare din biroul lui Radu Mazăre / Sursa: Youtube

În încăperea unde se presupune că era biroul conducerii hotelului se pot vedea o serie de statuete africane, un gramofon recondiționat, câteva fotografii și dosare dar și o colecție de machete ale unor mașini militare, o pasiune mai veche a lui Radu Mazăre.

Ce se va întâmpla cu hotelul lui Mazăre din Madagascar

Nu se știe, în prezent, care va fi soarta hotelului care a înghițit aproximativ 1,5 milioane euro. Un timp, acesta a fost protejat de sechestrul procurorilor, pe motiv că nici terenul și nici construcția nu-i aparțin lui Radu Mazăre, în acte.

Oficial, fostul primar deținea aici doar un bungalou. Firma care operează acest resort, Ocean Dunes SARL, aparținea fratelui lui Mazăre, în timp ce terenul era al lui Dorin Freeman, fiul consulului onorific al României în Madagascar, care la un moment dat nu mai era în relații bune cu familia fostului primar.

ADVERTISEMENT