News

Hotelurile de pe litoralul bulgar, închise din cauza COVID-19

12.08.2020 | 07:50
Hotelurile de pe litoralul bulgar inchise din cauza COVID19
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Bulgaria au anunțat recent că au început să închidă treptat hotelurile aflate în stațiunile de pe litoral din cauza numărului mic de turiști, dar și pentru că multe zboruri charter au fost suspendate, în special din Germania.

În momentul de față, situația epidemiologică din stațiunea Albena, unde mai multe hoteluri și-au închis porțile, este una normală. În prezent, nu există turiști infectați cu noul tip de coronavirus, în ciuda faptului că nemții au declarat coasta de nord a Mării Negre, destinație periculoasă.

ADVERTISEMENT

Potrivit Duma, una dintre cele mai căutate stațiuni bulgare, Albena, găzduia săptămâna trecută peste 8.000 de turiști, în clipa de față aflându-se în jur de 6.500. Așadar, numărul persoanelor ajunse pe litoralul bulgar este în scădere.

Autoritățile din Bulgaria închid hotelurile din cauza numărului mic de turiști

Hristo Penev, managerului unui complex turistic susține că există date personale despre cei infectați cu COVID-19 din rândul personalului, aceștia aflându-se în izolare la domiciliu sau internați la spital. Pe de altă parte, Penev spune că nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv în rândul turiștilor.

ADVERTISEMENT

Între timp, se pare că au apărut zvonuri potrivit cărora există posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile oficiale legate de coronavirus pe teritoriul bulgar, lucru care i-a făcut pe turiștii germani să renunțe la vacanța de anul acesta.

În aceste condiții, autoritățile germane au avertizat cetățenii să nu călătorească în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, fiind introdusă obligativitatea testării pentru coronavirus pentru toate persoanele care se întorc din aceste regiuni.

ADVERTISEMENT

Totodată, televiziunea germană a difuzat un reportaj de la Nisipurile de Aur în care jurnaliștii precizau că măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19 nu sunt respectate pe scară largă, în special noaptea și în baruri unde se adună foarte multe grupuri.

Un raport al Institutului pentru Analiză și Evaluare a Turismului arată că stațiunile de pe litoralul bulgar sunt ocupate în raport de 60%, turiștii optând anul acesta pentru all inclusive sau pentru ultra all inclusive, tocmai pentru a nu avea nevoie să iasă din complexul turistic.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți dintre turiștii aflați la vecinii bulgari au declarat că evită deplasările, nu stau în grupuri foarte aglomerate și nici nu intră în magazine, tocmai pentru a evita infectarea cu noul tip de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume.

 

 

ADVERTISEMENT