News

Hotelurile vor rămâne închise, ameninţă patronatele din turism. Ce îi nemulţumeşte pe oamenii de afaceri!

12.05.2020 | 19:02
Hotelurile vor ramane inchise ameninta patronatele din turism Ce ii nemultumeste pe oamenii de afaceri
ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, susţine că dacă autorităţile vor decide închiderea unui hotel în cazul în care un turist va fi confirmat cu COVID-19, acesta ar reprezenta un abuz total, iar dacă s-ar aplica această măsură, niciun hotel de pe litoral nu va mai fi deschis.

Hotelurile vor rămâne închise, ameninţă patronatele din turism

Potrivit FPTR, vor fi pregătite camere speciale pentru persoanele suspecte de coronavirus, apoi anunaţate autorităţile pentru preluarea acestora. Mohammad Murad a fost întrebt deacă hotelul va fi închis dacă un turist va fi confirmat cu coronavirus:

ADVERTISEMENT

“Nu închidem. Să închidem hotelul înseamnă ca 100-200 de persoane angajate să le dăm afară peste noapte. Când a fost infectat un medic într-un spital, a fost închis spitalul? Când a fost infectat domnul senator de aici din Constanţa, au închis Parlamentul?”, a spus preşedintele FPTR.

Omul de afaceri consideră că o asemenea decizie ar reprezenta un abuz: “Ca să închizi un hotel, mi se pare un abuz total. Nu va fi închis sigur. Altfel, dacă această măsură se aplică, eu personal nu mai deschid niciun hotel.

ADVERTISEMENT

Dacă măsura respectivă va fi prevăzută într-o ordonanţă sau o lege că pentru un caz se închide un hotel, eu vă anunţ că niciun hotel pe litoral nu va fi deschis”, a precizat Mohammad Murad.

“Aşa cum există camere pentru persoane cu dizabilităţi, vor fi camere pentru persoanele care pot fi carantinate”

Prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, Dragoş Răducan, a explicat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit nişte proceduri ca în această situaţia să fie pregătite camere speciale pentru persoanele suspectate de COVID-19:

ADVERTISEMENT

“Există nişte proceduri date de OMS către toate ţările care trebuie să fie luate în seamă. Aşa cum există camere pentru persoane cu dizabilităţi, vor fi camere pentru persoanele care pot fi carantinate.

La primul semn de îmbolnăvire este dus în acea cameră şi începe procedura, se anunţă la 112 şi vine ambulanţa să îl ia. Aşa este în recomandarea OMS. Aceste recomandări au fost preluate în Itala, Franţa, Turcia şi Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Noi, din păcate, din cauza acestei lipse de predictibilitate, din cauza acestei lipse a curajului funcţionarilor din autorităţi, nu avem acest plan de măsuri, ce se întâmplă în clipa când avem o persoană suspectă”, a explicat Dragoş Răducan.

ADVERTISEMENT
Tags: