Hoţi fără frontiere. Şapte români au fost arestaţi în India, pentru furt

Mirela Apostol   
in Hotnews
19/07/2016, 22:41
Hoţi fără frontiere. Şapte români au fost arestaţi în India, pentru furt

Un grup de şapte români bănuiţi de comiterea unor furturi în India au fost arestaţi marţi în această ţară în localitatea Faridabad, situată aproape de capitala New Delhi.

Cei şapte, trei bărbaţi şi patru femei, îşi organizau activitatea infracţională într-un hotel din New Delhi. Potrivit poliţiei indiene, pe data de 17 iulie a fost primită o plângere din partea unui comerciant, care a sesizat că nişte străini, ce aparent se arătau interesaţi de bunurile pe care el le vindea, îi sustrag obiecte de valoare din casa aflată lângă magazinul său de articole vestimentare.

Prin urmare, conform declaraţiei unui ofiţer de poliţie, au fost instalate imediat camere de supraveghere în zonă şi astfel au reperat acolo în aceeaşi zi un autoturism de teren cu străini. Apoi poliţia i-a identificat după ce a primit datele necesare de la agenţia de turism care le închiriase vehiculul. “Fiind străini, ei credeau că nu vor fi prinşi”, afirmă respectivul poliţist.

Poliţia locală menţionează că modul de operare al celor şapte români era simplu, unii distrăgând proprietarului atenţia în timp ce alţii acţionau. De exemplu, într-un caz femeile au cumpărat produse în valoare de 2.500 de rupii, pe care le-au plătit cu bancnote de valoare mică (10 rupii), iar în timp ce proprietarul magazinului era ocupat să le numere bărbaţii acţionau în casa lui, de unde au sustras bunuri şi bani în valoare de 40.000 de rupii.

La fel au procedat şi în timpul unui furt comis pe 15 iulie în oraşul Jaipur (la circa 200 de kilometri sud-vest de New Delhi). Conform hindustantimes.com, poliţia din acest oraş i-a preluat pe cei şapte români în custodie după arestarea lor.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Mihai Stoica îl atenționează pe Bălașa! “Nu îmi convine că i-a dat replica lui Andrei Ivan”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×