News

Hoții de lemne, scandal monstru cu Poliția de Frontieră. Oamenii legii, amenințați cu moartea

Polițiștii de frontieră din Maramureș au fost amenințați cu moartea după ce au oprit un transport ilegal de lemne în zona Borșa. Totul s-a terminat cu o urmărire ca în filme.
21.06.2022 | 22:39
Hotii de lemne scandal monstru cu Politia de Frontiera Oamenii legii amenintati cu moartea
Hoții de lemne din Maramureș au amenințat cu moartea Poliția de Frontieră. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat s-a răzbunat pe polițiști și a intrat cu o mașină de teren în camionul cu lemne confiscat de oamenii legii, potrivit Adevărul.

Poliția de Frontieră, amenințări cu moartea și hoți de lemne

Totul a început în momentul în care polițiștii de frontieră au oprit mai mulți hoți de lemne în zona Borșa. Camionul care transporta lemnele nu avea actele în regulă, moment în care șoferul s-a închis în cabină și a început să înjure polițiștii.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost solicitate mai multe echipaje de Poliție, bărbații fiind cercetați pentru mai multe infracțiuni.

Șoferul camionului a demarat în viteză spre localitatea Cârlibaba, însă după 500 de metri, în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prispop, camionul a fost oprit.

ADVERTISEMENT

”Colegii noştri au solicitat conducătorului auto să se legitimeze şi să prezinte documentele de însoţire a materialului lemnos, moment în care şoferul s-a închis în cabina autocamionului şi a trecut la ameninţări, a transmis, marţi seară, Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră au fost obligați de circumstanțe să folosească spray-ul lacrimogen din dotare, moment în care şoferul a devenit recalcitrant. Bărbatul nervos a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Borşa pentru a fi evaluat din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că nu există aviz de însoțire a mărfii pentru transportul de material lemnos. Între timp, la fața locului a apărut un alt bărbat care a amenințat cu moartea polițiștii de frontieră. Oamenii legii au confiscat camionul și au vrut să-l transporte spre Ocolul Silvic Vișeu de Sus, însă un alt bărbat aflat la volanul unei mașini de teren a accidentat camionul în mod intenționat.

În mașina de teren s-a găsit și o armă de tip airsoft, potrivit sursei citate. Experții au constatat că în camionul confiscat se aflau 9.85 MC de încărcătură de material lemnos.

ADVERTISEMENT

”În cauză se fac cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj, fiind totodată aplicată şi o sancţiune contravenţională pentru transport de material lemnos fără documente de provenienţă. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus”, mai este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT