News

Hoţii au devalizat conturile Revolut. Au furat peste 20 de milioane de dolari, după ce o eroare în sistem le-a permis să intre în reţea

Financial Times dezvăluie că la Revolut a avut loc un furt de proporţii. Hoţii au luat din conturi peste 20 de milioane de dolari, iar compania a încercat să muşamalizeze totul.
09.07.2023 | 22:51
Hotii au devalizat conturile Revolut Au furat peste 20 de milioane de dolari dupa ce o eroare in sistem lea permis sa intre in retea
Hoţii au furat din conturile Revolut peste 20 de milioane de dolari Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O defecţiune a sistemului de plată a făcut ca hoţii să fure peste 20 de milioane de dolari din conturile Revolut. Informaţia a fost publicată de Financial Times, care citează trei surse de mare încredere, în condiţiile în care compania a păstrat tăcerea cu privire la incident.

Revolut nu a sesizat furtul până nu a fost sesizată de o bancă

Furtul, care a afectat divizia americană a Revolut, a fost posibil din cauza unei defecţiune apărute în sistemul de plată al companiei: din cauza diferențelor dintre sistemele de plată din SUA și Europa, în momentul în care anumite tranzacții au fost respinse Revolut a returnat bani prin cheltuirea fondurilor proprii, au dezvăluit sursele Financial Times.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, problema a fost observată pentru prima dată la sfârșitul anului 2021, dar atacatorii au profitat de breşă abia la începutul lui 2022. Aceștia au încurajat oamenii să facă achiziții scumpe, care apoi au fost respinse, iar banii returnați în cont au fost încasați prin ATM-uri.

În tot acest timp, sistemele Revolut nu au reușit să detecteze înșelătoria masivă, iar problema a ieșit la iveală abia atunci când o bancă parteneră din SUA a notificat compania că deține mai puțini bani decât se aștepta în conturile sale.

ADVERTISEMENT

După aceea, divizia americană Revolut a cerut companiei-mamă o injecție de fonduri de câteva milioane de dolari, iar startup-ul a eliminat problema abia până în primăvara anului 2022, după cum mai scrie Financial Times.

Sursele citate au adăugat că Revolut a reușit să recupereze o parte din cele 23 de milioane de dolari furate, dar  compania ar fi pierdut aproximativ 20 de milioane de dolari în urma incidentului, pe care nu l-a raportat public până acum.

ADVERTISEMENT

Pierderea echivalează cu aproape două treimi din profitul startup-ului pentru anul 2021. Un purtător de cuvânt al Revolut a refuzat să comenteze informaţiile publicate de Financial Times.

De altfel, Revolut nu a menționat furtul în raportul său din 2021, care a fost primul an profitabil de la înființarea companiei. Profitul său anual a fost de 31 de milioane de dolari, potrivit rapoartelor publicate cu o întârziere de câteva luni.

ADVERTISEMENT

Totodată, compania de audit BDO a avertizat că, în opinia sa, veniturile prezentate în raport „poate fi denaturate material”. Auditorii au remarcat că nu au putut verifica „fiabilitatea” veniturilor celor trei unități de afaceri ale Revolut pentru un total de 477 de milioane de lire sterline (612 milioane de dolari), adică 75% din veniturile totale ale companiei.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”