News

Hoții români, jafuri în zonele grav afectate de inundații din Belgia: „Au plecat cu mașina de spălat, congelatoare”

Hoții români au jefuit zonele grav afectate de inundații din Belgia. Unii dintre ei au fost surprinși în timp ce cărau diverse obiecte din casele victimelor.
23.07.2021 | 17:03
Hotii romani jafuri in zonele grav afectate de inundatii din Belgia Au plecat cu masina de spalat congelatoare
ADVERTISEMENT

Hoții români au jefuit zonele grav afectate de inundații din Belgia. În Esneux, regiunea Valonia din Belgia, au fost surprinși mai mulți români furând diverse electrocasnice din gospodăriile victimelor inundațiilor.

La începutul săptămânii, hoții români au jefuit și casele victimelor din Germania, potrivit știridiaspora.ro. Zeci de mii de oameni au fost afectați de inundațiile devastatoare, iar gospodăriile lor sunt distruse.

ADVERTISEMENT

Hoții români, jafuri în zonele grav afectate de inundații din Belgia: „Au plecat cu mașina de spălat, congelatoare”

Hoții români au jefuit zonele afectate de inundații din Belgia. Mai mulți români au fost surprinși furând diverse lucruri din casele victimelor.

La începutul săptămânii, hoții români și bulgari au dat năvală și în casele victimelor din Germania. Aceștia au de gând să fure tot ce se poate și de la victimele din Belgia.

ADVERTISEMENT

„Metal, bijuterii… Fură orice poate aduce câțiva bani”, a declarat un locuitor din Esneux, potrivit sursei citate anterior.

De asemenea, primarul Laura Iker a cerut desfășurarea armatei, pentru a se păstra siguranța cetățenilor și a bunurilor care le-au mai rămas. Astfel, 80 de ofițeri federali vor urmări de acum localitățile afectate în fiecare seară.

ADVERTISEMENT

Marc, un alt locuitor, i-a surprins pe hoți în timpul zilei, atunci când furau electrocasnice din gospodării. Acesta a declarat că nu poate chema reprezentanții Armatei la fiecare cinci minute și că nu se poate face nimic în acest sens.

„Vin cu mașinile cu plăcuțe de înmatriculare românești sau bulgare. Au plecat cu mașina de spălat, uscătorul de rufe și două congelatoare. Și când am vrut să fac o poză cu mașina, au dispărut brusc.

ADVERTISEMENT

Nu putem face nimic în acest sens oricum. Cu greu putem cere Armatei să treacă pe aici la fiecare cinci minute”; a declarat Marc.

Un alt locuitor, Pascale, a declarat că nu mai există nimic care poate fi furat de la parter, însă doar camerele de la etaj au rămas „în picioare”.

Zeci de mii de locuitori au rămas fără locuințe

Peste 10.000 de locuitori din Verviers sunt nevoiți să-și caute o nouă locuință, după ce casele lor au fost distruse sau sunt pe cale să se prăbușească. 50 de locuințe au fost declarate nelocuibile.

Victimele nu mai au baie sau bucătărie, fiind forțate să-și părăsească locuințele. În plus, șobolanii și-au făcut și ei drum prin casele afectate de inundațiile care au făcut prăpăd săptămâna trecută.

„Avem nevoie de ajutor ca în țările lumii a treia. (…) Două case care nu se aflau pe lista respectivă s-au prăbușit de atunci, deoarece podeaua s-a dovedit a fi prea îmbibată cu apă.

Acesta pare să fie cu adevărat doar începutul tuturor problemelor”, a declarat primarul Muriel Targnion.

Mii de familii au rămas fără gaz sau electricitate în urma dezastrelor naturale care au avut loc recent în Belgia și Germania.

„Reconstruirea rețelei de gaze poate dura luni de zile. Oamenii trebuie să supraviețuiască fără instalații sanitare, printre șobolani. Ar trebui să le putem oferi tuturor acestor victime un acoperiș decent deasupra capului lor.

(…) Unde sunt Armata sau Medicii fără frontiere? Sau ajutorul internațional, dacă este necesar, cum ar fi cu o țară din lumea a treia? O mulțime de oameni se vor îmbolnăvi aici”, a mai spus primarul.

ADVERTISEMENT