Life

Hoțul care i-a spart casa lui Alexandru Arșinel a scăpat de închisoare. Cum explică judecătorii decizia

Veste proastă pentru Alexandru Arșinel. Hoțul care i-a spart casa marelui actor a fost salvat de la închisoare. Explicația judecătorilor care au luat decizia. 
27.06.2022 | 08:05
Hotul care ia spart casa lui Alexandru Arsinel a scapat de inchisoare Cum explica judecatorii decizia
Cum a scăpat de închisoare hoțul care a spart casa marelui actor. Sursa foto: Teatrul de Revistă Constantin Tănase
ADVERTISEMENT

Hoțul care i-a spart casa lui Alexandru Arșinel în 2019 a fost scăpat de închisoare, după ce procurorii au încetat cu urmărirea penală, iar judecătorii au admis cererea.

Cum l-au scăpat de închisoare procurorii și judecătorii pe hoțul care a spart casa lui Alexandru Arșinel

În hotărâre, instanța a motivat că este legală și ”temeinică” soluția de renunțare la urmărirea penală față de infractor.

ADVERTISEMENT

”Admite cererea de confirmare formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. Constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă în dosarul penal nr. 386/P/2019 prin ordonanţa din data de 26.02.2020 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia cu privire la plângerea formulată de către Arşinel Alexandru Ioan

. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în pronunțarea magistraților, informează Spynews.

ADVERTISEMENT

Locuința jefuită a marelui actor se află la mare, în stațiunea 2 Mai. Imediat după prădare, Alexandru Arșinel a luat măsuri de precauție: și-a instalat camere de luat vederi și a angajat o firmă de pază.

Cât costă o noapte de cazare la locuința jefuită a lui Alexandru Arșinel

Casa este, de fapt, o vilă de lux, alcătuită dintr-o suprafață de 160 de mp, trei dormitoare, o zonă de relaxare și o grădină. Aici , actorul cazează turiștii de pe litoral. În urmă cu doi ani, prețul pentru o noapte era de 1.300 de lei, în plin sezon estival.

ADVERTISEMENT

Dincolo de acestea, Alexandru Arșinel a avut parte și de o bucurie, de curând. La reședința sa din Capitală, a fost decorat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu Ordinul ”Crucea Bucovinei”. Cu toate că se afla într-un scaun cu rotile, din cauza stării sale de sănătate, și-a păstrat zâmbetul pe buze.

Alexandru Arșinel, decorat
Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul ”Crucea Bucovinei”. Sursa foto: Facebook

 

”Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.

ADVERTISEMENT

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT