News

Hoțul evadat din arestul IJP Dolj a fost prins. Patru polițiști sunt cercetați penal pentru înlesnirea evadării

Tânărul de 23 de ani care a evadat joi din arestul poliției din Craiova a fost prins după numai trei zile în care s-a bucurat de libertate, el urmând să fie judecat pentru noua infracțiune.
21.11.2021 | 16:38
Hotul evadat din arestul IJP Dolj a fost prins Patru politisti sunt cercetati penal pentru inlesnirea evadarii
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Dolj a anunțat că tânărul care evadase din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din Craiova a fost prins, duminică, pe un câmp din comuna Bucovăţ, transmite Agerpres.

Bărbatul era deja condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea mai multor furturi și fusese adus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj în vederea continuării cercetărilor într-un alt dosar.

ADVERTISEMENT

După ce a fugit din arest, au fost mobilizați peste 800 de oameni din structurile de poliție și jandarmerie pentru căutarea tânărului.

Patru polițiști sunt suspectați de înlesnirea evadării

După evadare, tânărul a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontiera de stat și s-au organizat filtre de către poliția rutieră.

ADVERTISEMENT

Mai multe echipe de căutare au acționat în orașele Craiova și Filiași și în comunele Unirea și Moțăței, echipe în care au fot incluși jandarmi, polițiști de la transporturi și de frontieră, precum și poliția locală din Craiova.

Au fost folosiți și câini de urmă pentru a-l găsi pe fugar.

După ce a fost prins, bărbatul de 23 de ani riscă să o nouă condamnare penală pentru evadare.

În cazul a patru polițiști a început cercetarea disciplinară și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cei patru fiind suspectați de săvârșirea infracţiunii de înlesnire a evadării.

ADVERTISEMENT