News

Omul care a condus Steaua din umbră, arestat preventiv

UPDATE 08:20, 29.10 / Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis miercuri dimineaţa arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în...
29.10.2014 | 08:22
Omul care a condus Steaua din umbra arestat preventiv

UPDATE 08:20, 29.10 / Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis miercuri dimineaţa arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în dosarul retrocedărilor, anunţă romaniatv.net.

UPDATE 13:40 / Viorel Hrebenciuc, omul care a condus Steaua din umbră, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul retrocedărilor ilegale, urmînd să fie prezentat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Hrebenciuc rupe tăcerea! Cum a condus Steaua din umbră

În Monitorul Oficial a fost publicată, în această seară, demisia lui Viorel Hrebenciuc din funcţia de deputat. Prin publicare, demisia sa a devenit oficială, calitatea lui de deputat a încetat, iar procurorii pot emite un mandat de arestare preventivă pe numele lui Hrebenciuc, întrucât acesta nu mai beneficiază de imunitate parlamentară.

În numarul 781/27. 10. 2014, al Monitorului Oficial, a fost publicată hotărârea Camerei Deputaţilor care atestă demisia din funcţia de deputat a lui Viorel Hrebenciuc, precum şi preluarea funcţiei de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor de către Marian Neascşu:

”Domnul deputat Marian Neacşu, aparţinând Grupului Parlamentar PSD, se alege în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputatilor, în locul devenit vacant ca urmare a demisiei din calitatea de deputat a domnului Viore Hrebenciuc”, se arată în Monitorul Oficial.  Această hotărâre a fost adoptată astăzi de către Camera Deputaţilor”, se arată în Monitorul Oficial.

În şedinţa de plen de luni, Camera Deputaţilor a luat act de demisia din Parlament a lui Viorel Hrebenciuc, preşedintele Camerei întrebând dacă Hrebenicuc stăruie în demisie, însă acesta nu a fost prezent la şedinţă. La şedinţă au fost prezenţi 243 de deputaţi, fiind cvorum de şedinţă, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Proiectul de hotărâre prin care se vacanta mandatul lui Hrebenciuc nu a fost supus votului plenului. Încetarea calităţii de deputat determină încetarea implicită a imunităţii parlamentare, fapt care face posibilă arestarea preventivă. Astfel, potrivit Statutului senatorilor şi deputaţilor, calitatea de deputat încetează prin demisie, scrie Mediafax.

Sursa: realitatea.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

Tags: