Fotbal intern

Hristo Zlatinski la Voluntari! Negocieri aproape de final pentru mijlocașul Craiovei

14.08.2018 | 17:18
Hristo Zlatinski la Voluntari Negocieri aproape de final pentru mijlocasul Craiovei

Zlatinski la Voluntari. Trupa manageriată de Ioan Andone și antrenată de Daniel Oprița este aproape să dea o lovitură importantă pe piața transferurilor. Hristo Zlatinski, unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la CS U Craiova în stagiunea precedentă, trecut acum pe linie moartă de italianul Devis Mangia, este aproape să semneze cu ultima clasată în Liga 1 Betano.

Bulgarul Zlatinski a pierdut echipa „juveților” în actualul sezon, primul semn al acestei situații venind la transferul de la Viitorul Constanța al lui Alexandru Cicăldău. A fost momentul în care Hristo le-a cerut celor din conducere să-l lase să se transfere la o altă formație, pentru că nu-și permite să stea rezervă la 33 de ani. A apărut zilele trecute oferta celor de la FC Voluntari, iar din informațiile FANATIK.RO sunt șanse destul de mari ca mijlocașul să se mute lângă București.

Zlatinski la Voluntari. Cât îi oferă trupa lui Andone

La Craiova, pentru care a jucat 111 partide în toate competițiile, câștigând în vară singurul trofeu – Cupa României, după o finală cu Hermannstadt – Hristo Zlatinski avea un contract lunar de 9.000 de euro, iar Voluntariul încearcă să se apropie cât mai mult de această sumă pentru a-l convinge pe bulgar să semneze. Sunt informații că Hristo este de acord cu circa 7.000 de euro lunar, pentru că îl interesează foarte mult să joace. Iar la trupa ilfoveană Zlatinski are locul de titular asigurat.

Hristo Zlatinski a fost un lider al Craiovei, plecarea sa la Voluntari putând fi o pierdere importantă pentru olteni
Hristo Zlatinski a fost un lider al Craiovei, plecarea sa la Voluntari putând fi o pierdere importantă pentru olteni

Voluntariul nu va plăti nimic pentru transferul lui Zlatinski, pentru că șefii olteni au fost de acord să-l lase să plece liber de contract, având în vedere contribuția importantă a jucătorului la rezultatele Craiovei din ultimii ani. Zlatinski a fost cel care a cerut să fie lăsat să plece, deoarece era convins că îi va fi greu să joace în actualul campionat. În primul rând pentru că a fost adus Cicăldău, pe care Mangia l-a folosit în Supercupă în linia de 3 din față, fostul elev al lui Hagi fiind printre cei mai slabi.

Odată cu coborârea lui Cicăldău în linia de 4 mijlocași, Zlatinski a sărit din schemă. Încet-încet nu a mai prins nici lotul de 18, iar după sosirea elvețianului Fedele, jucător cerut expres de Mangia, și care a debutat cu un super-gol la Călărași, era clar că toate ușile la echipă s-au închis pentru fostul idol al fanilor olteni.

Zlatinski la Voluntari. Ar putea fi salvarea lui Oprița

În această vară a fost o adevărată revoluție la FC Voluntari. După despărțirea de Adrian Mutu, la Voluntari a venit antrenor Daniel Oprița, cu manager general Ioan Andone. Lotul este schimbat în proporție de peste 75 la sută, acesta fiind și un motiv al lipsei de rezultate în acest început de sezon. Oprița nu a avut timp să asimileze piesele, să dea o linie jocului echipei, iar obținerea unui singur punct după primele 4 runde, rezultate cu care FC Voluntari este pe ultima poziție a clasamentului, nu are cum să-i mulțumească pe șefii ilfoveni.

Situația lui Daniel Oprița este delicată, dar cel puțin în acest moment nu se pune problema despărțirii de acesta. Sosirea lui Zlatinski la Voluntari, un jucător cerebral și experimentat, ar putea să-l ajute enorm pe tehnician. Rezolvarea problemei transferului lui Zlatinski de la Craiova la Voluntari este la șefii din Ilfov și la bulgar.

1 an a trecut de la ultimul gol marcat de Zlatinski. Se întâmpla pe 13 august 2018, în minutul 79 al meciului Craiova – Botoșani 1-0, din pasa lui Gustavo. În total, din 2015, a marcat 9 goluri pentru olteni

9000 de euro lunar e salariul lui Hristo la Craiova, cu care mai are contract până în 2019

100.000 de euro a plătit Craiova pentru Zlatinski pentru a-l aduce, în 2015, de la Ludogoreț Razgrad

1 punct a obținut Voluntariul în primele 4 etape, remiza de pe teren propriu cu Gaz Metan. În rest, eșec la Dinamo, la Viitorul și acasă cu CFR Cluj