Alegeri 2024

Elena Lasconi, candidat la alegerile prezidențiale. Ce avere impresionantă are fosta jurnalistă

Elena Lasconi a fost desemnată candidatul USR la alegerile prezidențiale, cu peste 94 % din voturi. Ce avere deține fosta jurnalistă
29.06.2024 | 19:26
Elena Lasconi candidat la alegerile prezidentiale Ce avere impresionanta are fosta jurnalista
Elena Lasconi, candidat la alegerile prezidențiale. Foto Facebook Elena Lasconi
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi a fost aleasă candidat pentru alegerile prezidențiale din partea USR. Decizia a fost luată după votul din Congresul extraordinar al formațiunii politice, desfășurat sâmbătă. Ce avere impresionantă are fosta jurnalistă?

Elena Lasconi este candidatul USR la alegerile prezidențiale

Președintele USR și primar al municipiului Câmpulung aspiră la cea mai înaltă funcție în stat, având sprijinul partidului pe care îl conduce. Elena Lasconi a obținut un scor impresionant, de 94,32%.

ADVERTISEMENT

Fosta jurnalistă a fost votată de 531 de delegați, în timp ce contracandidații săi, Octavian Berceanu și Dumitru Stanca, au primit doar 25, respectiv șase voturi. După anunțul privind desemnarea candidatului USR la prezidențiale, Elena Lasconi a susținut un discurs în fața colegilor ei.

„Vă mulțumesc pentru că mi-ați dat această onoare. Nu m-am gândit niciodată în viața mea că o să ajung în punctul acesta, dar cred că este de bine.

ADVERTISEMENT

Este greu, dar toată viața mea am ales drumul greu. Iubesc România cu toată ființa mea. 2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau anul în care putem să o salvăm”, a declarat Elena Lasconi, potrivit Adevărul.

Totodată, președintele USR a făcut un apel la formațiunile de dreapta să o susțină la alegerile prezidențiale. Lasconi a menționat, încă o dată, numele președintelui PNL, Nicolae Ciucă, spunând că trebuie să susțină „proiectul USR” ca PSD să nu câștige prezidențialele.

ADVERTISEMENT

„Domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade, am auzit-o de la multă lume. Aș vrea să cântărească bine și dacă vrem cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susțină proiectul USR.

Singura soluție de prosperitate pentru România este dreapta. Este un moment în care trebuie să lăsam orgoliile și să vedem care este binele României”, a adăugat Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT

Ce avere are candidatul USR la alegerile prezidențiale

Elena Lasconi a câștigat încă un mandat la Primăria Câmpulung Muscel, la alegerile locale din iunie 2024, fiind votată de aproape 70% dintre cetățeni. De altfel, miercuri, 26 iunie, fosta jurnalistă a fost aleasă drept noul președinte al USR, după demisia lui Cătălin Drulă de la conducerea partidului.

Cine este jurnalista care a ajuns de la o carieră de 25 de ani în televiziune în fruntea unuia dintre cele mai importante partide din România? Elena Lasconi are 52 de ani și s-a născut la Hațeg. A intrat pe scena politică în 2019, fiind membru al USR. La mai puțin de un an, în 2020, a câștigat primul mandat de primar la Câmpulung.

Potrivit declarației de avere, președintele USR deține un teren de aproape 5.000 m2 și o casă de peste 98 m2 în Câmpulung Muscel, pe care le-a cumpărat în anul 2005. De asemenea, în 2001, Elena Lasconi a achiziționat un apartament în București, de 65 m2.

În 2012, fosta jurnalistă s-a recăsătorit cu avocatul Cătălin Georgescu, astfel că la averea acesteia se adaugă și proprietățile soțului, care nu sunt puține la număr. Vorbim de trei terenuri în județul Olt, două în Constanța, altul în Ilfov și încă două apartamente în Capitală.

În ceea ce privește mașinile, în declarația de avere a președintelui USR figurează un autoturism Opel, din anul 2007. Elena Lasconi are două credite bancare la Banca Transilvania. Primul dintre acestea, în valoare de 240489.66 RON, a fost obținut în 2013. Al doilea, în valoare de 61729.22 RON, a fost făcut în 2021.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați