Life

Care este temperatura corectă la care trebuie să stea frigiderul, pe timpul verii. La cât trebuie să ții, de fapt, rotița

Cum îți dai seama câte grade ai, de fapt, în frigider. În funcție de asta, poți regla temperatura pe timpul verii cu ajutorul rotiței.
29.06.2024 | 13:46
Care este temperatura corecta la care trebuie sa stea frigiderul pe timpul verii La cat trebuie sa tii de fapt rotita
Care este temperatura ideală pe care trebuie să o ai vara în frigider. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele nelipsite din casele românilor. Puțini sunt cei care știu că pe timpul verii, temperatura frigiderului trebuie ajustată corespunzător. În cazul în care nu ții cont de asta, riști să alterezi alimentele.

Reglarea temperaturii din frigider în funcție de sezon este esențială

Frigiderul este un electrocasnic esențial în casele tuturor. Românii păstrează fel de fel de alimente și mâncăruri în el, însă, nu mulți știu care este temperatura ideală pentru el.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, temperatura frigiderului trebuie mereu ajustată în funcție de sezon. Astfel, te vei asigura că alimentele nu riscă să se altereze, iar frigiderul va funcționa și el în parametri optimi.

Așa cum era de așteptat, frigiderul consumă mai multă energie pe timpul verii. Fiind mult mai cald afară, acesta are nevoie de mai multă putere pentru a menține o temperatură optimă în interiorul său.

ADVERTISEMENT

Reglarea temperaturii în funcție de sezon este esențială, iar specialiștii spun că este chiar o operațiune obligatorie. O temperatură optimă scade riscul alterării alimentelor și face ca acestea să fie mereu proaspete și să nu prezinte niciun pericol pentru consum.

Pe timpul verii, specialiștii recomandă ca în interiorul frigiderului să fie o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade. Ca să îți dai seama de gradele din frigider, poți să pui în aplicare un truc simplu.

ADVERTISEMENT

Cum poți afla ce temperatură ai în frigider. În funcție de asta, poți ajusta rotița

Tot ce trebuie să faci este să iei un termometru pe care să îl pui într-un pahar cu apă. După trei ore, termometrul va indica exact temperatura. Acest truc este util persoanelor care au acasă frigidere mai vechi.

Acum că ai aflat că temperatura ideală este cea cuprinsă între 1 și 4 grade, tot ce mai rămâne de făcut este să o ajustezi cu ajutorul rotiței. Aproape toate rotițele de setare sunt notate de la 1 la 5 sau de la 1 la 10.

ADVERTISEMENT

În cazul în care gradația rotiței este până la 5, pe timpul verii, rotița ar trebui setată la treapta 3. În cazul în care valoarea rotiței este până la 10, aceasta ar trebui setată pe timpul verii la 6.

În cazul congelatorului, lucrurile stau un pic diferit. Pentru că aici sunt depozitate alimente care trebuie să reziste mai mult, este necesar ca temperatura să fie una scăzută. Specialiștii recomandă ca în congelator temperatura să ajungă la minus 18 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: