News

Huawei tocmai ce a lansat Mate 30 Pro. Arată senzațional, dar nu are aplicații Google. VIDEO

Autor: Alexandru Năstase | 19.09.2019 | 17:16
Huawei Mate 30 Pro vine în patru culori. Sursa foto - facebook

Huawei tocmai ce a lansat Mate 30 Pro. A făcut-o în Germania, însă nu toată lumea a rămas impresionată. Motivul e cât se poate de simplu – e dificil să-i cucerești pe europeni atât timp cât te prezinți cu un telefon care nu are instalate aplicațiile google. Mai exact, Google Search, Gmail, Google Maps, YouTube și multe alte aplicații nu se regăsesc pe telefonele din seria Mate 30. Situația i-a lăsat pe fani cu gura căscată.

Huawei tocmai ce a lansat Mate 30 Pro

În apărarea lor, cei de la Huawei au ținut să asigure că aceste aplicații vor putea fi instalate foarte ușor de cei care aleg să cumpere asemenea dispozitive. FANATIK îți spune tot ce vrei să știi depsre caracteristicile pe care le prezintă Huawei Mate 30 Pro. Telefonul are un display de 6,53 inchi cu o rezolutie de 2400×1176 pixeli. Display-ul este unul AMOLED și de tip waterfall pe care Huawei îl numește Horizon display.

Mai exact ecranul este rotunjit peste margini la un unghi de 88 de grade. Practic, privit din lateral telefonul îşi dezvăluie în continuare o parte din ecranul curbat. Raportul de aspect a ecranului este de 18,4:9, ceea ce face ca telefonul să nu mai aibă butoane fizice de volum pe lateral. O altă noutate pentru Huawei este implementarea unei zone sensibilă la atingere prin care poți regla volumul. Interesant este faptul că există și un loc sensibil la atingere unde poți apăsa pe lateralul telefonului pentru a face o fotografie.

Huawei tocmai ce a lansat Mate 30 Pro. Huawei
Huawei Mate 30 Pro a fost lansat în Germania. sursa foto – facebook

Arată senzațional, dar nu are aplicații Google

Mate 30 Pro are un notch similar cu cel de pe iPhone, iar asta datorită faptului că acesta ascunde un sistem similar cu face ID tot de pe iPhone. Chinezii susțin că acesta este mai mic decât cel de pe Mate 20 Pro, dar și mai mic decât cel de iPhone. Există o cameră de selfie de 32 MP, senzor pentru detectarea gesturilor, un senzor 3D depth sensing, un senzor de proximitate, dar și unul de lumină.

Zoomul optic este de 3x, iar cel digital ajunge la 30x, iar ISO-ul ajunge până la 409600. Pe partea video, Huawei promite filmare 4K la 60 fps, ultra slowmotion la 7680 de fps, bokeh în timp real pe video, timelapse 4K HDR, iar ISO-ul ar putea ajunge până la o valoare de 51.200. De remarcat că Huawei Mate 30 Pro vine în patru culori: argintiu, mov, negru și verde.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!