News

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, are de returnat în 2021 un milion de lei! Spectaculoasa declarație de avere a politicianului

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, conduce și filiala PNL din județ. Politicianul de 48 de ani declară împrumuturi de milioane de lei, acordate sau luate de la persoane fizice.
02.11.2021 | 13:22
Hubert Thuma presedintele Consiliului Judetean Ilfov are de returnat in 2021 un milion de lei Spectaculoasa declaratie de avere a politicianului
Hubert Thuma și soția lui, Nora, declară împrumuturi considerabile și pe termen scurt
ADVERTISEMENT

Pe numele întreg Hubert Petru Ștefan Thuma (48 de ani), președintele Consiliului Județean Ilfov a fost reales în vară în funcția de președinte al filialei Partidului Național Liberal din județ.

”Hubert Thuma şi echipa liberală de la Ilfov au demonstrat că soluţiile liberale sunt cele mai bune, că aduc prosperitate. Am încredere că, alături de Florin Cîţu preşedinte al PNL, vom demonstra românilor că liberalii vor dezvolta România!”, a scris atunci Virgil Popescu, încă ministru al Economiei.

ADVERTISEMENT

Hubert Thuma a traversat cea mai grea încercare din carieră pe 14 octombrie 2014, când politicianul și Mihai Betelie, fostul șef al Parchetului Sectorului 4 București, au fost condamnați definitiv de instanța supremă la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție.

Hubert Thuma, condamnat definitiv pentru fapte de corupție

”În perioada septembrie – noiembrie 2011, Betelie i-ar fi solicitat lui Thuma, vicepresedinte al Partidului National Liberal – Filiala Ilfov, sa il sprijine in demararea si dezvoltarea activitatii SC Enviroservice SRL (cu punct de lucru in comuna Vidra, judetul Ilfov), apeland la prerogativele functiei sale de conducere a unei filiale locale a partidului politic respectiv”, notau procurorii DNA în dosar.

ADVERTISEMENT

”Astfel, inculpatul Thuma Hubert-Petru-Stefan ar fi intermediat legaturile dintre inculpatul Betelie Mihai si primarii unor comune si orase din judetul Ilfov, membri PNL, si i-ar fi determinat pe acestia sa faca demersuri pentru bunul mers al afacerii lui Betelie Mihai (de exemplu, identificarea si facilitarea accesului la spatii de depozitare, primirea fictiva de utilaje etc.)”, informau atunci procurorii.

Thuma s-a regrupat apoi, ajungând din nou un personaj important în partid, dovadă fiind și faptul că, în toamna anului trecut, politicianul a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov.

ADVERTISEMENT

Hubert Thuma, 12 hectare de teren în Popești Leordeni

”Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care ilfovenii mi-au acordat-o, aceea de a fi președintele CJ Ilfov. Ilfovul nu este doar zona de lângă București, ci are o identitate din ce în ce mai bine conturată, cu un potențial imens și resurse multiple de dezvoltare”, declara Hubert Thuma la preluarea funcției.

Declarația de avere a lui Hubert Thuma este una spectaculoasă, dublată și de declarația similară a partenerei de viață, Nora. Soția președintelui Consiliului Județean Ilfov este angajată în Ministerul Afacerilor Interne, în funcția de consilier.

ADVERTISEMENT

Hubert Thuma declară că deține, din 2014, 12 hectare de teren extravilan în Popești Leordeni, la care se adaugă cei 209 metri pătrați cumpărați în București, în 2021, de Nora Monica Thuma.

Portofoliul imobiliar al familiei Thuma este întregit de cele două apartamente deținute în Capitală, dar și de cei 313 metri pătrați de spații comerciale/de producție achiziționați în 2021 de soția președintelui CJ Ilfov.

Hubert Thuma are de returnat un milion de lei și de recuperat 1,4 milioane lei

Cei doi au și un Porsche achiziționat în 2019, înstrăinând și o mașină anul trecut, pe care au obținut 9.000 de euro. În 2020, Hubert Thuma declara că s-a împrumutat de la o persoană fizică, pentru un an, cu suma de 896.980 lei! Tot anul acesta, Thuma are scadent un alt împrumut, de 20.000 euro, luat de la o persoană fizică în 2017.

Nora Thuma declară că a primit cu titlul de donație/împrumut suma de 80.000 euro de la o rudă de gradul I. În conturi, soții Thuma dețin circa 97.000 euro (din care 80.000 euro într-un cont deschis în 2021), dar și peste 200.000 lei.

La nivel de ”plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, Hubert Thuma a trecut următoarele: două împrumuturi de câte 10.000 euro acordate unor persoane juridice, un împrumut de 70.000 lei acordat unei persoane fizice și un altul, mult mai mare, de 1.290.000 lei, acordat în nume personal tot unei persoane fizice.

ADVERTISEMENT