Fotbal international

Huesca a promovat pentru prima dată în Primera Division. Video

22.05.2018 | 08:10
Huesca a promovat pentru prima data in Primera Division Video
ADVERTISEMENT

Formația SD Huesca a promovat pentru prima dată în Primera Division, după ce a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa CD Lugo, în etapa cu numărul 40 din liga a doua spaniolă, informează cotidianul Marca.

Golurile marii victorii au fost marcate de Alex Gallar în minutul 6 și Jorge Pulido în minutul 38. Însă, marii artizani ai promovării lui Huesca au fost atacantul columbian Juan Hernandez și mijlocașul spaniol Gonzalo Melero, ambii autori a câte 16 goluri. O altă piesă importantă pentru formația pregătită de Joan Ferrer ”Rubi” a fost portarul Alex Remiro, care în meciul de aseară a fost schimbat în prima repriză din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Huesca așteaptă bătăliile cu Barcelona și Real Madrid din Primera Division

Echipa SD Huesca nu are nicio performanță notabilă în palmares, iar în istoria sa s-a învârtit între liga a treia și a patra. În sezonul precedent, Huesca a termina sezonul regulat pe locul 6 și a fost eliminată de Getafe în semifinalele barajului pentru promovarea în prima ligă. Dar acum, aragonezii sunt pregătiți de marile bătălii cu giganții FC Barcelona și Real Madrid.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, SD Huesca a acumulat 75 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de Sporting Gijon (68 de puncte), ocupanta poziției a treia. Pe treapta a doua a podiumului, care duce în Primera Division, se află Rayo Vallecano, cu 73 de puncte. Pe lângă Sporting Gijon, pentru locurile 3-6 care duc la barajul de promovare se mai luptă formațiile Real Zaragoza, Real Valladolid, Cadiz, Numancia, Oviedo și Osasuna Pamplona.

ADVERTISEMENT