News

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a murit la vârsta de 91 de ani

Hugh Hefner a murit! Fondatorul revistei Playboy a încetat din viaţă joi dimineaţă, la vârsta de 91 de ani, anunţă compania Playboy Enterprises, potrivit presei internaţionale. Hefner s-a...
28.09.2017 | 08:25
Hugh Hefner fondatorul revistei Playboy a murit la varsta de 91 de ani
ADVERTISEMENT

Hugh Hefner a murit! Fondatorul revistei Playboy a încetat din viaţă joi dimineaţă, la vârsta de 91 de ani, anunţă compania Playboy Enterprises, potrivit presei internaţionale. Hefner s-a născut în Chicago, Illinois, pe 26 aprilie 1926.

„Tatăl meu a trăit o viaţă excepţională, care a avut un mare impact, atât ca un deschizător de drumuri în cultură şi media, cât şi ca o voce de referinţă care a susţinut mişcări culturale şi sociale semnificative pentru vremurile noastre – a susţinut libertatea de exprimare, drepturile civile şi libertatea sexuală”.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

“A definit un stil de viaţă şi un etos creat în jurul brandului Playboy, unul dintre cele mai cunoscute şi mai rezistente branduri din istorie”, a declarat fiul lui Hugh Hefner, Cooper Hefner, directorul de creaţie de la Playboy Enterprises. Hefner îi are ca moştenitori pe soţia sa, Crystal, pe cei trei fii, Cooper, David şi Marston, şi pe fiica sa, Christie.

Hugh Hefner a creat revista Playboy în anii 50

Prima ediţie a revistei Playboy, publicată în luna decembrie 1953, o avea în centrul atenţiei pe Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949. Hefner a fondat revista Playboy în urmă cu mai mult de şase decenii. Publicaţia a fost concepută ca o revistă pentru bărbaţi, care combina imaginile femeilor pozate nud cu articole şi interviuri, Playboy a devenit un brand, iar Hefner a fost recunoscut în întreaga lume pentru creaţia sa.

ADVERTISEMENT

Revista lui Hugh Hefner a fost o sursă de inspiraţie în anii 60-70, dar competiţia cu pornografia online devine din ce în ce mai dificil de câştigat. Chiar şi aşa, Playboy nu a renunţat la ideea de a nu reda scene explicite de sex. Ba chiar mai mult, pentru câteva luni, de la mijlocul lui 2016 până la începutul lui 2017, s-a experimentat o variantă fără nuditate, care nu s-a dovedit de succes.

Tags: