Fotbal international

Huliţi după EURO 2020, eroi în Anglia – Iran 6-2! Bukayo Saka şi Marcus Rashford au şters cu goluri atacurile rasiste. Video

Bukayo Saka şi Marcus Rashford s-au numărat printre eroii din Anglia - Iran 6-2. Englezii au realizat scorul turneului final în al doilea meci al Campionatului Mondial 2022.
21.11.2022 | 18:10
Huliti dupa EURO 2020 eroi in Anglia  Iran 62 Bukayo Saka si Marcus Rashford au sters cu goluri atacurile rasiste Video
Jucătorii Angliei sărbătoresc golul lui Marcus Rashford cu Iran
ADVERTISEMENT

Fotbalul oferă mereu şansa revanşei, iar Bukayo Saka şi Marcus Rashford au simţit din plin acest lucru. În urmă cu un an şi jumătate, cei doi erau ţinta atacurilor rasiste, după finala EURO 2020, iar acum numele lor se află pe buzele fanilor selecţionatei lui Gareth Southgate.

Bukayo Saka şi Marcus Rashford, marcatori în Anglia – Iran 6-2. Jucătorul lui Arsenal, dublă în tricoul “leilor” şi premiat la final

Anglia a pornit perfect aventura de la Campionatul Mondial 2022 şi a învins-o clar pe Iran, scor 6-2, într-un meci care se anunţa dezechilibrat încă dinaintea startului. Jude Bellingham, Bukayo Saka, autor al unei duble, Raheem Sterling, Marcus Rashford şi Jack Grealish au fost marcatorii “leilor”, care deja visează la fazele superioare.

ADVERTISEMENT

În minutul 43, la scorul de 1-0 pentru Anglia, Bukayo Saka a înscris superb, cu un şut sub bara transversală, după o minge deviată de Harry Maguire. Mijlocaşul ofensiv al lui Arsenal a făcut dubla în a doua repriză, în minutul 62, când s-a distrat cu apărătorii Iranului şi a înscris cu un şut plasat, astfel că Anglia conducea cu 4-0.

Cu un avantaj liniştitor pe tabelă, Gareth Southgate a făcut patru schimbări în minutul 70, iar printre jucătorii intraţi pe teren s-a numărat şi Marcus Rashford. Vedeta lui Manchester United i-a luat locul lui Bukayo Saka, iar după 60 de secunde a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, cu un şut din 10 metri.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, FIFA a anunţat că Bukayo Saka a primit premiul de cel mai bun jucător al meciului Anglia – Iran 6-2. Astfel, fotbalistul de 21 de ani şi-a luat o primă revanşă pentru finala EURO 2020, iar fanii englezi au observat acest lucru pe Twitter.

Coşmar după finala EURO 2020: Saka şi Rashford, ţinta atacurilor rasiste

Pe 11 iulie 2021, pe “Wembley”, Anglia pierdea finala EURO 2020 în faţa Italiei, după loviturile de departajare. Bukayo Saka, Jadon Sancho şi Marcus Rashford erau jucătorii care rataseră de la punctul cu var şi au devenit imediat ţinta atacurilor rasiste.

ADVERTISEMENT

Pentru cei trei, zilele de după finala EURO 2020 au fost un adevărat coşmar. Saka, Sancho şi Rashford au primit mii de mesaje care conţineau atacuri rasiste, iar fotbalistul lui Arsenal a dezvăluit ce a simţit în acele momente.

“Nu voi lăsa acel moment al penalty-ului sau negativitatea pe care am primit-o săptămâna aceasta să mă doboare. Nu vreau ca niciun copil sau adult să primească mesaje urâte și dureroase cum am primit eu, Marcus și Jadon săptămâna aceasta.

ADVERTISEMENT

Știam ce fel de ură voi primi și este trist că platformele de socializare nu fac ceva mai mult pentru a opri aceste mesaje. Nu este loc pentru rasism sau ură în fotbal și nici în altă zonă a societății”, era o parte din mesajul postat de Bukayo Saka pe Twitter.

Acum, la un an şi jumătate distanţă, unul dintre fanii Angliei a avut un mesaj de excepţie pe Twitter, care rezumă perfect cum un jucător hulit ieri poate deveni erou a doua zi. “Saka a fost abuzat după finala cu Italia. Pariez că acum câţiva dintre acei idioţi îi cântă numele. Revanşă dulce la 21 de ani”.

ADVERTISEMENT
Tags: