Pariuri sportive

Omul lui Van Gaal nu crede în propria NAŢIONALĂ

Unul dintre cei mai în formă atacanţi ai Olandei, Klaas-Jan Huntelaar, a avut o perioadă grea în ultima vreme, cu multe accidentări care l-au ţinut departe de gazon. Chiar şi aşa, antrenorul...
19.05.2014 | 14:32
Omul lui Van Gaal nu crede in propria NATIONALA
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai în formă atacanţi ai Olandei, Klaas-Jan Huntelaar, a avut o perioadă grea în ultima vreme, cu multe accidentări care l-au ţinut departe de gazon. Chiar şi aşa, antrenorul batav a hotărît să-l ia în lotul pentru Brazilia, după finalul bun de sezon cu echipa sa, Schalke, alături de care a prins preliminariile Ligii Campionilor.

Atacantul olandez a oferit un interviu pentru site-ul FIFA, în care vorbeşte despre şansele Olandei în Brazilia, dar şi despre coechipierii săi.

ADVERTISEMENT

Te vei bate cu Robin van Persie pentru un loc de titular. Cum vezi şansele tale în acest duel şi cît crezi că vei juca la Campionatul Mondial?

Sper să joc cît mai mult posibil. van Persie trece printr-o formă excelentă, dar nu cred că va fi un duel direct între noi doi. Cel mai probabil antrenorul va folosi o tactică cu doi atacanţi, pentru că noi vrem să marcăm cît mai multe goluri.

ADVERTISEMENT

Olanda a jucat finala în 2010. Care sînt aşteptările la ediţia din acest an?

Înfrîngerea din acea finală a fost o mare dezamăgire pentru noi toţi, speram să ajungem campioni. Acum nu ne gîndim la acea ediţie, dar toată concentrarea noastră se bazează pe turneul din această vară. Orice este posibil în fotbal şi fiecare meci e diferit! Tot ce trebuie să facem este să ne concentrăm 100% pe fiecare meci şi să uităm ce s-a întîmplat în Africa de Sud.

Olanda va juca în grupă cu Spania, Chile şi Australia. Cît de mulţumit esti de tragerea la sorţi?

ADVERTISEMENT

Sînt sigur că vor fi nişte meciuri spectaculoase. Spania are o echipă foarte puternică şi Chile a făcut cîteva meciuri perfecte. Au arătat că sînt o formaţie puternică şi că pot juca la cel mai înalt nivel şi în 2010, cînd au jucat cu Spania. De asemenea, nu putem subestima nici Australia. În orice caz, am încredere în echipa noastră şi sînt convins că vom ajunge departe la turneul final. Bineînţeles, dacă trecem de grupă şansele noastre cresc.

Care sînt cele mai puternice puncte ale Olandei?

Avem jucători experimentaţi care joacă pentru echipe de top din Europa. Dar şi fotbaliştii mai tineri vor ajuta foarte mult. Cred că acest mix de experienţă ne va ajuta să trecem la următorul nivel.

ADVERTISEMENT

Care sînt favoritele la cîştigarea Cupei Mondiale?

Brazilia şi Argentina. Ambele ţări au loturi puternice formate din jucători plini de calităţi individuale. Au şi avantajul că nu trebuie să se adapteze cu climatul din America de Sud. Alte echipe, precum cele din Europa, vor avea nevoie să se adapteze cu vremea şi s-ar putea să fie influenţate performanţele.

Care sînt dorinţele tale de la acestă Cupă Mondială?

În primul rînd, să joc cît pot de bine şi să fiu pe teren cît mai mult. Sper că echipa mea va demonstra că poate juca un fotbal spectaculos. Cel mai frumos scenariu este să ne întoarcem acasă cîştigători, dar prima oară ne vom concentra să trecem de grupe.

ADVERTISEMENT