News

I-a vaccinat anti COVID-19 chiar Raed Arafat! Unde a prestat șeful DSU

Mai mulți oameni au fost vaccinați anti COVID-19 chiar de Raed Arafat!
22.05.2021 | 17:01
Ia vaccinat anti COVID19 chiar Raed Arafat Unde a prestat seful DSU
ADVERTISEMENT

Șeful DSU a mers în debutul weekendului să vaccineze populația din comuna Bălăuşeri, județul Mureș. De altfel, aici a fost inaugurată Caravana vaccinării în mediul rural.

Raed Arafat a transmis că în acest moment există foarte multe persoane în vârstă, vulnerabile și care nu pot să ajungă la centrele de vaccinare.

ADVERTISEMENT

I-a vaccinat anti COVID-19 chiar Raed Arafat!

Tocmai pentru aceste persoane s-a ajuns la concluzia că e nevoie de organizarea unor centre mobile. În Mureș, un centru mobil de pregătire a populaţiei şi personalului de intervenţie a fost transformat într-un centru de vaccinare cu patru fluxuri.

“Astăzi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu autorităţile locale din comuna Bălăuşeri, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al Judeţului Mureş, cu UPU – SMURD Târgu Mureş, STS, cu Comitetul Naţional de Vaccinare, cu toţii am organizat o acţiune în zona rurală.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe persoane în vârstă, vulnerabile, care cu greu pot să ajungă la centrele de vaccinare dacă sunt organizate la distanţă, cum sunt maratoanele de vaccinare, aşa cum avem acum la Sighişoara.

Noi am hotărât să venim cât mai aproape de ei. Centrul este organizat împreună cu IGSU, folosim caravana de pregătire a populaţiei, care a fost oprită din cauza pandemiei şi am transformat-o în centru de vaccinare cu patru fluxuri de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Microbuzele ISU merg după un program prestabilit la casele oamenilor care au anunţat în prealabil că vor să se vaccineze şi îi aduc la punctul de vaccinare, apoi în duc înapoi acasă”, a declarat Raed Arafat.

Interesant este că șeful DSU a remarcat și implicarea autorităților locale. De exemplu, primăria din Bălăușeri a reuşit să capaciteze în jur de 150 de persoane.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în privința rapelului urmează să se organizeze o nouă caravană peste două săptămâni. Astfel, persoanele care au fost vaccinate în timpul acestei caravane vor fi aduse pentru cea de-a doua doză.

“E un efort major aici, Comitetul Naţional de Vaccinare este cel care se ocupă de organizarea acestor acţiuni, iar efortul nostru este unul mic.

Cu siguranţă vom repeta ce am făcut acum, colegii o să facă acest lucru şi în alte zone şi nu neapărat numai în judeţul Mureş; aici toată lumea care este implicată este implicată voluntar. Aici au venit din timpul lor liber, toţi vaccinează în timpul lor liber, este o acţiune pe care cu siguranţă o să o repetăm”, a spus Arafat.

ADVERTISEMENT