Sport

„I-am fost și antrenor lui Lobonț la Dinamo”. Rapidistul care dezvăluie lucruri de culise. „Eu l-am trimis la Licența Pro” Ce sfat îi dă acum

Marius Bratu a discutat despre aventura lui Bogdan Lobonț ca antrenor principal la Rapid, care recunoaște că l-a îndrumat pe fostul portar spre cariera de antrenor principal.
20.05.2024 | 19:32
Iam fost si antrenor lui Lobont la Dinamo Rapidistul care dezvaluie lucruri de culise Eu lam trimis la Licenta Pro Ce sfat ii da acum
Marius Braturi, povești și sfaturi despre/pentru Bogdan Lobonț / Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Marius Bratu a fost invitatul special al lui Robert Niță la emisiunea Suflet de rapidist, unde au discutat despre Bogdan Lobonț. Emisiunea poate fi văzută în fiecare marți, live, pe website, de la 13:30.

Cum a făcut Bogdan Lobonț licență Pro

Marius Bratu, fost portar-campion la Rapid, a discutat despre cum l-a convins pe Bogdan Lobonț să obțină licența Pro. Fostul portar rapidist recunoaște că a fost surprins când Lobonț s-a reîntors la statutul de antrenor cu portarii, după ce a avut experiențe ca principal.

ADVERTISEMENT

„Poate să vă confirme, eu l-am convins să facă licența Pro. I-am zis, că dacă eu am stat atâția ani antrenor cu portari, m-am reinventat și mi-am dorit să ajung antrenor principal, ‘Tu trebuie să te faci principal’.

I-am zis ‘Păi dacă eu vreau să mă fac principal, tu cum faci?’. A fost antrenor la Cluj și la U20. M-a surprins (n.r. că a revenit că antrenor cu portarii, după aventuri de principal). Ar trebui să țină cont mai mult că e un mare nume în fotbalul românesc. Trebuie să acumulezi experiență, numai antrenând, chiar dacă la un nivel mai jos“ a spus Marius Bratu, în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Marius Bratu l-a antrenat pe prietenul Lobonț

Marius Bratu l-a și antrenat pe Bogdan Lobonț, pentru o perioadă de câteva luni, la Dinamo. Fostul portar al Rapidului spune că misiunea lui era de a-l menține pe Lobonț, care era un profesionist desăvârșit, în formă.

„M-am întors la Dinamo ca antrenor cu portarii. Era ‘elevul meu’. Un profesionist, foarte docil. Clar, noi fiind prieteni, iar el având valoarea incontestabilă, eu eram doar atent să îi dau o formă sportivă cât mai bună.

ADVERTISEMENT

În momentele dificile să îi ridic psihicul. El știa ce are de făcut, a fost o perioadă foarte bună, dar am pierdut campionatul în detrimentul Urziceniului. Am rămas prieteni. Prietenii adevărați nu vorbesc des“, a mai spus Marius Bratu.

Sfaturi pentru Bogdan Lobonț

Marius Bratu i-a oferit și o serie de sfaturi lui Bogdan Lobonț, mai ales cu privire la temperamentul lui. Prieten cu Lobonț, fostul portar rapidist a spus că îl compătimește pe „Lobby“ pentru ceea ce trăiește la Rapid.

ADVERTISEMENT

„E clar că noi, portarii în general, e cel mai important post în echipă. Cu responsabilitatea cea mai mare. Practic, ești un lider. E de aici vorba, că o echipa cu un portar, are jumătate de echipă. Suntem mai sufletiști, mai temperamentali. E clar să ai niște ieșiri, niște trăiri.

Trebuie să fii mai ponderat. Prin prisma faptului că Bogdan e prietenul meu, nu vreau să comentez. Fiecare cu trăirile lui, ieșirile lui, e responsabil pentru ce face. E prietenul meu, am fost colegi, i-am fost și antrenor la Dinamo. Nu pot.

A prins Rapid într-o perioadă dificilă. El venind din poziția de antrenor cu portarii, nu e ușor. Când un antrenor principal intră în vestiar, trebuie să facă liniște. Atunci, de acolo lucrurile sunt simple. Era greu, pentru că l-au acceptat ca antrenor cu portarii și apoi.. Toți jucătorii se gândesc, să treacă meciurile să vedem cine vine de la vară“, a mai adăugat acesta.

„I-am fost și antrenor lui Lobonț la Dinamo”. Rapidistul care dezvăluie lucruri de culise

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită