Sport

I-au învins cu propriile arme! Antrenorii cu trecut „roș-albastru” au câștigat ultimele derby-uri Universitatea Craiova – FCSB

Costel Gâlcă își înfruntă trecutul în Universitatea Craiova - FCSB. Ultimii antrenori de la gruparea din Bănie care au câștigat în fața liderului au avut un trecut „roș-albastru”.
06.05.2024 | 14:31
Iau invins cu propriile arme Antrenorii cu trecut rosalbastru au castigat ultimele derbyuri Universitatea Craiova  FCSB
I-au învins cu propriile arme! Antrenorii cu trecut „roș-albastru” au câștigat ultimele derby-uri Universitatea Craiova - FCSB. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Doar antrenorii cu un trecut „roș-albastru” au reușit să câștige ultimele derby-uri cu FCSB la Universitatea Craiova. Costel Gâlcă ar putea să fie rețeta succesului pentru „alb-albaștrii”, care au înregistrat înfrângeri pe linie împotriva campionilor în sezonul actual.

I-au învins cu propriile arme! Antrenorii cu trecut „roș-albastru” au câștigat ultimele derby-uri Universitatea Craiova – FCSB

Derby-ul Universitatea Craiova – FCSB se va juca într-o atmosferă incendiară luni, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Costel Gâlcă și-a făcut calculele pentru locul secund și le-a pus gând rău „roș-albaștrilor” în Cetatea Băniei.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă a trecut pe la FCSB în sezonul 2014-2025 și chiar a reușit să câștige Cupa Ligii, Cupa României Betano și titlul într-un singur an. Tehnicianul ar putea să fie rețeta succesului în derby, ținând cont că ultimii antrenori care au câștigat împotriva „roș-albaștrilor” au fost și pe banca liderului.

Laurențiu Reghecampf și Mirel Rădoi au antrenat la Universitatea Craiova în ultimele sezoane și tot ei au înregistrat ultimele succese ale „alb-albaștrilor” în derby-urile cu FCSB. Gruparea din Bănie nu a mai câștigat în fața „roș-albaștrilor” de pe 18 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla chiar cu Mirel Rădoi pe banca tehnică, atunci când Universitatea Craiova a reușit să se impună cu 2-1 pe stadionul „Ion Oblemenco”. De atunci au trecut șase confruntări între cele două cluburi, iar „alb-albaștrii” au reușit doar două rezultate de egalitate și patru înfrângeri.

Înaintea lui Mirel Rădoi s-a aflat Laurențiu Reghecampf pe banca Universității Craiova, care a câștigat în fața „roș-albaștrilor” cu 2-0 pe Arena Națională. Experimentatul antrenor a mai înregistrat și alte două înfrângeri în fața celor de la FCSB în SuperLiga în mandatul din sezonul 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă o înfruntă pentru prima dată pe FCSB: „Este un meci, nimic mai mult”

Întâlnirea cu FCSB de pe stadionul „Ion Oblemenco” nu este cu nimic specială pentru Costel Gâlcă. Tehnicianul Universității Craiova nu se gândește la revanșă în fața „roș-albaștrilor”, ci la cele trei puncte importante pentru lupta pentru cupele europene.

„Este cel mai greu meci prin prisma faptului că este primul meci, pentru că și în următoarele trebuie să câștigăm pentru a avea opțiunea să terminăm pe locul 2. Pentru mine este un meci, nimic mai mult. E un meci de trei puncte, ne dorim să îl câștigăm.

ADVERTISEMENT

Toți au o experiență mare în fotbal, așa că va fi foarte greu orice meci. Ne facem calcule doar pentru acest meci, apoi ne gândim să câștigăm fiecare meci în parte. Mă bat pentru locul 2, nu pot să vorbesc despre alții.  

O echipă care a câștigat campionatul vine cu multă încredere, indiferent cine va juca. Au fost mulți accidentați, o să găsim soluțiile necesare pe care le avem în echipă. Sper să iau decizia cea mai bună, iar cei care vor intra să facă un meci foarte bun”, a spus Gâlcă.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,45 este cota pentru „total goluri în prima repriză: sub 1,5” la meciul Universitatea Craiova - FCSB