News

I-au lăsat să plece din carantină deși aveau coronavirus. Funcționari ai DSP Dolj anchetați de procurori

07.04.2020 | 11:48
Iau lasat sa plece din carantina desi aveau coronavirus Functionari ai DSP Dolj anchetati de procurori
ADVERTISEMENT

Mai mulți funcționari din cadrul DSP Dolj sunt acuzați de procurori că au lăsat să plece din carantină patru persoane, confirmate ulterior cu Covid-19. Un dosar penal a fost deschis pe numele acestora.

Au fost lăsați să plece din carantină deși aveau coronavirus

Procurorii din județul Dolj au demarat o anchetă după ce mai mulți lucrători din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au permis scoaterea din carantină a patru persoane, fără să mai aștepte rezultatul testelor pentru a vedea dacă acestea sau infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce persoanele cărora li s-a permis ieșirea prematură din carantină au venit și rezultatele testării la Covid-19.

Cele patru persoane au fost confirmate cu coronavirus, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

ADVERTISEMENT

În acest condiții, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au deschis, marți, 7 aprilie, un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor pentru reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Funcționarii DSP Dolj, anchetați de procurori

Într-un comunicat emis de procuratură, se specifică faptul că funcționari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj au dispus scoaterea din carantină a patru persoane, fără a aștepta rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul Covid -19.

ADVERTISEMENT

“Ulterior, în data de 4 aprilie, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza judeţului Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din mun. Craiova”, se arată în comunicat.

Momentan, cercetările se desfăşoară in rem pentru comiterea celor două infracţiuni. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a transmis, printr-un alt comunicat de presă, că pe data de 3 aprilie, a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, scrie news.ro.

ADVERTISEMENT

“Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16 martie – 3 aprilie, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT