Life

I se spune al doilea creier din corpul uman. Partea pe care multe persoane o neglijează, fără să știe cât de importantă este, de fapt

Ai mai auzit până acum despre al doilea creier din corpul uman? Există o parte pe care multe persoane o neglijează, neștiind cât de importantă este.
08.04.2024 | 19:52
I se spune al doilea creier din corpul uman Partea pe care multe persoane o neglijeaza fara sa stie cat de importanta este de fapt
I se spune al doilea creier din corpul uman. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Care este ”al doilea creier” din corpul uman? Fiecare partea a corpului nostru are rolul său, astfel că este important să fim atenți la orice detaliu. Un nutriționist trage un semnal de alarmă și ne spune tot ceea ce trebuie să știm.

I se spune al doilea creier din corpul uman

Nutriţionistul Marilena Oprişanu a vorbit despre cel de-al doilea creier din corpul uman. Poate multe persoane nu îi acordă așa multă importantă, chiar dacă starea lor generală de sănătate nu este una prea grozavă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre tractul intestinal. Acesta este ”cel de-al doilea creier” din corpul uman, care de altfel este colonizat de aproximativ 1.000 de specii de bacterii. Iar sistemul imunitar este influențat de sănătatea microbiomului intestinal.

Astfel conform nutriționistului, este bine să găsim un echilibru. Avem nevoie de o alimentație diversificată, dar și de alimente bogate în prebiotice și probiotice. În acest mod, vom avea o stare de bine într-adevăr.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, să pornim de la echilibrul florei intestinale, despre care probabil am auzit cu toții că e foarte important. Echilibrul florei intestinale este menținut printr-o alimentație cât mai diversificată, prin alimente bogate în prebiotice și probiotice, pentru ca acesta să devină substrat nutritiv și energetic pentru comunitatea de microorganisme care sunt rezidente în corp uman.

Este important să păstrăm integritatea acestei comunități în care avem bacterii, fungi, tot felul de microorganisme, drojdii, virusuri. Ele trebuie să fie într-un echilibru.

ADVERTISEMENT

Putem să trăim foarte bine cu aceste microorganisme pentru că fac o grămadă de lucruri bune pentru noi. În momentul în care ele sunt în dezechilibru, se formează o disbioză, un dezechilibru al florei”, spune nutriționistul, la Antena 3 CNN.

Ce boli pot apărea odată cu dezechilibrul florei intestinale

De ce este tractul intestinal ”al doilea creier” din corpul uman? Pentru că odată ce apare un dezechilibru, pot apărea numeroase boli care ne pot da viața peste cap, fără ca măcar să le cunoaștem cauza.

ADVERTISEMENT

Potrivit nutriționistului, printre probleme asociate cu dezechilibrele florei intestinale se numără în primul rând tulburările digestive. De asemenea, anumite persoane se pot confrunta și cu diabet, dar și cu exces ponderal.

În anumite situații, aceste dezechilibre duc la infecții mai frecvente și la alergii. Pot apărea și probleme la nivelul pielii, iar ce este mai rău este că pot debuta și bolile cardiovasculare. Tocmai din acest motiv, este bine să fim atenți la alimentația noastră și să protejăm fiecare parte a corpului.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi