Life

I se spune Amazonul Europei! Locul spectaculos din România care i-a uimit pe străini. E încărcat de povești și are o faună bogată

Un loc spectaculos din România a ajuns să fie supranumit Amazonul Europei. Ce are atât de special și de ce turiștii străini sunt fascinați de el?
21.06.2024 | 13:08
I se spune Amazonul Europei Locul spectaculos din Romania care ia uimit pe straini E incarcat de povesti si are o fauna bogata
Locul din România supranumit Amazonul Europei. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Amazonul Europei este un loc din România cu adevărat spectaculos. Turiștii străini care au ajuns aici au fost de-a dreptul uimiți de întreaga experiență trăită. Unde se află și despre ce este vorba?

Locul din România supranumit Amazonul Europei

România are locuri superbe, unele dintre ele fiind chiar unice în lume. Țara noastră are o faună bogată, peisaje de poveste, ape minerale cu proprietăți uimitoare, dar și multe alte surprize.

ADVERTISEMENT

Nu e de mirare de ce turiștii străini ajung să se îndrăgostească iremediabil din România. Și totuși ce loc a ajuns să fie supranumit Amazonul Europei? Este vorba despre o locație unică și spectaculoasă pentru unii.

Delta Dunării este cea care i-a cucerit pe turiștii străini. Celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley a efectuat o excursie de trei zile în zonă, iar printre invitați au fost și un jurnalist de la The Guardian.

ADVERTISEMENT

Acesta este stabilit în România de aproape 10 ani, dar nu a ajuns niciodată în Delta Dunării. În momentul în care și-a dat seama ce a ratat, acesta a fost uimit. „Locuiesc în România de aproape 10 ani și totuși nu am explorat niciodată Delta Dunării”, a recunoscut el.

Au mai fost și alți turiști în această excursie, iar Delta Dunării a fost descoperită din mai multe unghiuri. De la viața sălbatică până la istorie, comunități, dar și fauna și poveștile din zonă.

ADVERTISEMENT

Delta Dunării are cele mai mari biodiversități din lume, ”nu doar din Europa”

Turiștii străini spun că locul e mai degrabă ”o țară în interiorul altei țări”. Cum a ajuns să fie supranumită Delta Dunării Amazonul Europei? Din cauza păsărilor, unele foarte rare, întâlnite în cele trei zile.

„Acesta este Amazonul Europei”: o călătorie în sălbaticia Deltei Dunării din România”, a titrat tabloidul britanic „The Guardian”, dezvăluind toate lucrurile neștiute din zonă, dar și întâlnirile cu pelicanii, vulturii și ibișii.

ADVERTISEMENT

Totodată, în articol se precizează că Delta Dunării are cele mai mari biodiversități din lume, nu doar din Europa. Cei care au făcut croaziera în Deltă s-au arătat uimiți de labirintul de stufărișuri, de insulele plutitoare, dar și de pădurile din zonă.

În același timp, peisajul a fost catalogat ca fiind unul de basm. Iar ciripitul păsărilor și jocurile făcute pe cer au fost deliciul spectatorilor. „Privim cum zeci de fulgere albastre strălucitoare se zbat în jurul nostru, transformând canalul îngust într-un peisaj de basm”, a spus Ottley, vorbind despre Canalul Trofilca.

Astfel, excursia în Delta Dunării a fost una cu adevărat deosebită pentru jurnaliști, dar și pentru ceilalți turiști. Cei care au ajuns în acest loc magic din România au rămas uimiți de ce au putut să vadă și cel mai probabil o să revină din nou.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși