Băutura supranumită aurul roșu face minuni pentru organism. E bine să o bei atât iarna, cât și în sezonul cald, având în vedere faptul că te ajută să slăbești și în același timp îți curăță și organismul.
Natura ne oferă cam tot ceea ce avem nevoie pentru un stil de viață sănătos. Sunt o mulțime de fructe și legume din care putem alege. Fiecare în parte are beneficiile sale, care nu pot fi trecute cu vederea.
Se pare însă că aurul roșu e ceva mai special. Vorbim despre o băutură care susține pierderea în greutate și totodată ajută la detoxifierea organismului. Mai mult de atât, un consum regulat îmbunătățește funcțiile mentale.
Este vorba despre sucul de sfeclă și morcov. E posibil să găsești o astfel de combinație și în comerț. Pe de altă parte, e mai bine să îl prepari acasă, astfel încât să fii sigur că acesta este cât se poate de natural. Sfecla este bogată în betaină, un compus care susține detoxifierea ficatului.
Totodată, ea mai conține vitamina C, alături de acid folic și potasiu care susțin inima și buna funcționarea a sistemului imunitar. Aceeași legumă e bogată în fibre, sprijinind astfel digestia și e și săracă îl calorii. Acesta este și motivul pentru care este o alegere sănătoasă în orice dietă.
Iar la rândul său, morcovul vine cu beneficii uimitoare. El este bogat în beta-caroten, care susține sănătatea ochilor, dar și cea a pielii. Totodată, morcovul conține vitamina C și vitamina E care protejează corpul împotriva îmbătrânirii premature.
Astfel, aurul roșu poate fi soluția perfectă pentru o stare de bine și pentru un sistem imunitar puternic. În același timp, această băutură poate să ofere și o stare de bine când este consumată. E de preferat să bei suc de sfeclă roșie cu morcov dimineața pe stomacul gol, astfel încât să ai energie întreaga zi.
Totodată, dacă e consumată dimineața, băutură asigură o detoxifiere optimă a organismului. Pentru a prepara sucul e nevoie de două sfecle mici și trei morcovi. Se mai poate adăuga și sucul de la o lămâie pentru un plus de gust, alături de puțină apă rece.
Legumele se taie în bucăți mici și se toacă la blender, unde se mai adaugă și apa. Va fi obținută o băutură omogenă, care trebuie servită imediat, astfel încât să putem beneficia de toate vitaminele, dar și de nutrienții esențiali.