Fructul supranumit aurul tinereții e bogat în colagen, dar și în proteine și vitamine. Dacă alegi să îl consumi regulat nu doar că te poți bucura de o stare de bine, dar procesul de îmbătrânire va fi și el încetinit.
Cu siguranță ai observat și tu prin marile magazine fructele uscate de caju. Le găsești la raft alături de nuci sau migdale. Multe persoane le evită, fără să știe măcar ce beneficii importante au acestea pentru organism.
Fructul de caju uscat mai este supranumit și ”aurul tinereții”. Este bogat în vitamine, proteine, dar și în colagen. Astfel, are beneficii directe asupra organismului, dar și asupra pielii.
Totodată, consumul regulat oferă o stare generală de bine și controlează greutatea. Nucile de caju sunt bogate în fibre, dar și în proteine. Ele trebuie însă consumate în cantități mici pentru beneficii optime.
Iar avantajul pentru cei care țin dietă e faptul că pot să reducă apetitul și prelungesc și senzația de sațietate. Astfel, după doar un pumn de caju nu o să simți nevoia să mai mănânci și altceva.
Având colagen, fructul uscat de caju contribuie la menținerea fermității și elasticității pielii, de aici și denumirea de ”aurul tinereții”. De altfel studiile au demonstrat că acesta are un rol important în prevenirea semnelor îmbătrânirii.
Iar avantajul este că fructul uscat de caju poate fi consumat foarte ușor. Mai exact, poate fi adăugat în salate ori în alte preparate, ori poate fi consumat simplu, pe post de gustare. De asemenea, nucile de caju pot fi transformate în unt sau în pastă.
Ce altceva mai trebuie să știi despre el? Se pare că ”aurul tinereții” contribuie și la menținerea unui nivel optim de colesterol. Totodată, dacă ai grijă la cantitatea consumată, nucile de caju te pot ajuta să și slăbești.
Iar pentru persoanele care au poftă de dulce, untul de caju poate fi o alegere mai sănătoasă. Și tot din caju se poate prepara acasă și lapte. Cine suferă de intoleranță la lactoză, spre exemplu, poate apela la această alternativă.