Life

I se spune “biserica dracilor”. Locul de legendă din România în care s-a întâmplat un lucru înfiorător

Acest loc de legendă din România este supranumit ”biserica dracilor”. Se spune că aici s-a întâmplat un lucru înfiorător.
03.03.2024 | 19:17
I se spune biserica dracilor Locul de legenda din Romania in care sa intamplat un lucru infiorator
I se spune “biserica dracilor”. Sursă foto: Institutul Național al Patrimoniului/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ai mai auzit până acum de ”biserica dracilor”? Este vorba despre un loc de legendă din România, în care s-a întâmplat un lucru înfiorător. Care este povestea de aici și de ce locația dă fiori trecătorilor?

Unde se află ”biserica dracilor”

Un lăcaș de cult din Ivești, județul Ialomița, este supranumit ”biserica dracilor”. Cum și-a câștigat acest renume și ce s-a întâmplat aici? O legendă înfiorătoare a fost răspândită în ultimii zeci de ani.

ADVERTISEMENT

„De data aceasta, mergem în mijlocul Bărăganului, la nord-est de localitatea Ivănești, comuna Ciulnița, județul Ialomița – unde se găsește Biserica „Cuvioasa Paraschiva”, aflată în Lista Monumentelor Istorice (cod IL-II-m-B-14133) și care a fost abandonată în anul 1997, când s-a construit o biserică nouă”, explică specialiști din cadrul Institutului Național Patrimoniului.

Biserica a fost ridicată în perioada 1844 -1854 de către familia boierului Gheorghe Cruţu. Avea o structură masivă a zidurilor, dar și un plan în formă de cruce. La construcția ei au fost folosite blocuri de granit, transportate din Dobrogea cu ajutorul carelor trase de boi.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în lăcașul de cult

Care e legenda acestui loc și de ce se numește ”biserica dracilor”? Se spune că  în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, câțiva soldați nemți s-au refugiat în lăcașul de cult. Nu a durat mult, iar aceștia au fost găsiți de militarii ruși.

Mai apoi, soldații nemți au fost executați chiar în altarul bisericii. Iar de atunci, oamenii din zonă cred că biserica este bântuită de sufletele celor uciși. De aici a apărut și denumirea de ”biserica dracilor”.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat acum cu acest loc? Dacă înainte era una dintre cele mai impunătoare biserici din zona Bărăganului, acum, lăcașul de cult se află într-o stare totală de degradare. Acoperișul e prăbușit, iar zidurile deteriorate.

Biserica nu mai are nici uși și nici ferestre, astfel că cine ajungi aici simte fiori. Și acesta nu este singurul lăcaș de cult care are în spate o legendă înfiorătoare. Mai există și alte locații din România cu povești tulburătoare.

ADVERTISEMENT

Un exemplu este chiar ”biserica înecaților”. Aceasta se află tot în județul Ialomița, iar oamenii din zonă spun că aud sunete ciudate care vin dinspre lăcașul de cult. Legenda spune că aici au murit înecați mai mulți credincioși.

ADVERTISEMENT