Cel mai înspăimântător sunet din lume le-a dat fiori tuturor celor care l-au auzit. I se spune ”fluierul aztec al morții”. În ce context a fost folosit acesta? Puteți să îl și ascultați, dacă aveți curaj.
Oamenii de știință au recreat un sunet terifiant. Este vorba despre sunetul fluierului aztec al morții. Acesta era folosit de azteci în timpul ritualurilor de sacrificiu uman. Cum a fost recreat? Cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.
Cercetătorii au bazat replica pe un model bine conservat, găsit în Mexic în anii 1990. Fluierul are un corp în formă de craniu care produce un sunet terifiant atunci când se suflă în el, arată The Sun.
Tocmai din acest motiv, este catalogat ca fiind cel mai înspăimântător sunet din lume. Cum au reușit cercetătorii să obțină însă niște unde perfecte? Oamenii de știință au cântat la instrumentul imprimat 3D și au înregistrat sunetul, care este asemănător unui țipăt acut.
Se crede că aztecii suflau în fluier înainte ca un sacrificiu să fie ucis pentru a-l onora pe zeul vântului, Ehecatl. Totuși, alte teorii afirmă că fluierul mai era folosit pentru a astupa oarecum țipetele victimelor.
Sunt și experți care spun că cel mai înfiorător sunet din lume poate să sperie inclusiv spiritele rele. Sunetul produs de fluierul tipărit 3D poate fi auzit într-un videoclip postat de canalul educațional Action Lab.
“Acesta a fost considerat cel mai înspăimântător sunet din lume. Credeți sau nu, acesta nu este un țipăt uman. Sunetul pe care îl scoate fluierul morții îți bagă în mod înnăscut frica în inimă”, a declarat prezentatorul James J. Orgill.
El a mai prezentat și câteva detalii legate de fluier. Se pare că forma acestuia este menită să imite forma laringelui uman. Astfel, odată ce un purtător suflă în el, aerul este împărțit în două pentru a genera unde sonore care ies printr-o a doua gaură.
Diferite fluiere produc sunete ușor diferite, în funcție de o serie de factori, cum ar fi dimensiunea și poziționarea gurii. În acest caz însă, vorbim despre un sunet cu mult mai deosebit.
“Dintr-un anumit motiv, efectul de a face să sune ca un țipăt este mai puternic atunci când nu privești de fapt persoana care suflă în fluier”, a spus Orgill.