“Fructul de aur” se numește așa deoarece are multe beneficii pentru sănătate și este ușor de găsit. E plin de vitamine și minerale și se poate consuma în multe feluri.
Consumul de fructe este recomandat pentru un stil de viață sănătos datorită vitaminelor și mineralelor din acestea. Nutriționiștii le recomandă în loc de dulciuri și există fructe pentru toate preferințele.
Anumite fructe sunt adevărate “bombe” de vitamine și minerale, iar multe dintre ele se găsesc destul de ușor de piață. Un exemplu este și “fructul de aur”.
Este vorba despre pruna de aur, care mai e cunoscută și sub denumirea de Mirabelle. Fructul este mic și rotund, având o culoare galben-aurie. Gustul acestui fruct este unul dulce, iar textura suculentă.
Pruna de aur este originară din Franța și este foarte apreciată acolo. Se cultivă, de asemenea, și în alte regiuni.
Fructele se pot consuma atât proaspete, cât și uscate, dar și sub formă de compot, gem sau dulceață. Pot fi utilizate și în deserturi sau pentru smoothie-uri și alte băuturi.
Acest fruct este bogat în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, având un număr mare de beneficii pentru sănătate. Contribuie mai ales la susținerea imunității, dar și a sănătății inimii și la îmbunătățirea digestiei.
Prunele Mirabelle au un conținut mare de vitamina C, care susține sistemul imunitar. Este un fruct bogat în vitamina A, care contribuie la susținerea sănătății ochilor.
Fructul conține și potasiu, ceea ce contribuie la menținerea unui echilibru sănătos al electroliților. În plus, ajută și la reglarea tensiunii arteriale.
Din moment ce conțin multe fibre, aceste prune ajută și la menținerea sănătății digestive prin prevenirea constipației. În același timp, promovează un tranzit intestinal regulat și mențin sănătatea microbiomului intestinal.
Au și un conținut de antioxidanți, cum ar fi polifenolii. Aceștia ajută la combaterea stresului oxidativ, dar și la protejarea pericolelor pe care le pot cauza radicalii liberi. Riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi cele de inimă sau cancerul, este mai scăzut.
Un alt beneficiu al prunelor Mirabelle este faptul că au un indice glicemic moderat și pot să ajute la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Datorită conținutului de fibre, este încetinită absorbția zaharurilor. Trebuie consumate, totuși, cu moderație.
În plus, aceste prune au un conținut mare de apă, lucru care ajută la hidratarea organismului. Din acest motiv, e bine să fie consumate mai ales în timpul verii, notează spynews.ro.
Datorită conținutului de potasiu și de antioxidanți, prunele Mirabelle ajută la reducerea riscului de hipertensiune arterială. Fructul poate proteja inima de afecțiuni cardiovasculare.
Consumul acestor fructe poate sprijini inclusiv sănătatea pielii. Semnele de îmbătrânire ar putea fi reduse, iar pielea va avea un aspect luminos.