News

I se spune “Maldivele turcesc”, locul unde trebuie să ajungi neapărat. Apa e limpede precum cristalul

În Antalya există un loc intitulat ”Maldivele turcesc”. Turiștii care încă nu și-au făcut planuri de vacanță trebuie să știe că această destinație este una impresionantă.
14.08.2022 | 00:15
”Maldivele turcesc”, locul din Antalya unde trebuie să ajungi neapărat în vacanță. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Turcia are o gamă nemărginită de destinații turistice, care mai de care mai impresionante. Există însă, în provincia Antalya, o insulă unde trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață.

”Maldivele turcesc”, locul din Antalya unde trebuie să ajungi neapărat în vacanță

E vorba de Suluada, o insulă micuță, situată pe coasta sudică a Turciei, undeva în vestul provinciei Antalya.

ADVERTISEMENT

Locația e una impresionantă. Apele turcoaz și nisipul alb sunt la tot pasul. Acestea duc automat cu gândul la insulele Maldive cu care este adesea asemănată locația din Turcia.

Iubitorii de poze și de instantanee spectaculoase trebuie să știe că aici nu vor avea niciodată nevoie de filtre. Absolut totul e perfect în zonă.

ADVERTISEMENT

Odată ajunși pe insula Suluada, pătrundeți într-un peisaj de poveste. Dacă v-ați plictisit de apa limpede precum cristalul și de plajă, deși e greu de crezut, puteți opta pentru plimbări cu barca.

Puteți observa cum apa își capătă culoarea și claritatea de la microorganismele de pe insulă. Turul cu barca continuă în direcția Golfului Adrasan și Cirali cu mai multe pauze de înot și o pauză de prânz.

ADVERTISEMENT

În zonă există două plaje de înot. Ambele sunt compuse din pietricele albe amestecate cu pietricele negre. Plaja din partea de vest este mai mare, dar are mai multe valuri.

Dacă ajungeți în zonă, asigurați-vă că vă aduceți ochelarii de protecție. Insula Suluada găzduiește și multe creaturi marine și are biosferă subacvatică bogată, cu o zonă naturală de recif. Delfinii și focile mediteraneene sunt printre cei mai frecvenți ”vizitatori” ai insulei.

ADVERTISEMENT

Cum puteți ajunge pe insula Suluada

Suluada e o insulă aparte, unică. Aici nu există infrastructură de electricitate sau apă. Așadar, nu există hoteluri sau pensiuni pe insulă.

Hotelurile de tip boutique, bungalourile și căsuțele în copac din Adrasan sau Olympos sunt cele mai apropiate opțiuni de cazare în apropiere de Suluada.

Suluada este situată în capătul cel mai vestic al Golfului Antalya, la aproximativ 7 kilometri de Capul Gelidonya.

Pentru a ajunge în zonă, într-o primă fază trebuie să ajungeți la Adrasan, care este la aproximativ 95 km de centrul orașului Antalya. Drumul e de aproximativ o oră și 30 de minute cu mașina.

ADVERTISEMENT
Tags: