Life

I se spune “marea din Bărăgan”. Staţiunea perfectă pentru pensionari, cu plajă fină şi ape terapeutice

În România există o stațiune căreia i se mai spune ”marea din Bărăgan”. Este perfectă pentru persoanele în vârstă, datorită plajei fine și apelor terapeutice.
09.08.2022 | 13:56
I se spune marea din Baragan Statiunea perfecta pentru pensionari cu plaja fina si ape terapeutice
Stațiunea căreia i se mai spune ”marea din Bărăgan”. Sursa foto: inVacante.ro
ADVERTISEMENT

În partea de sud-est a României se află o stațiune căreia i se mai spune ”marea din Bărăgan”. Este compusă dintr-o apă terapeutică și o plajă cu nisip foarte fin. Pensionarii sunt cei care o frecventează adesea.

Stațiunea din România căreia i se mai spune ”marea din Bărăgan”

Este vorba despre stațiunea Amara, din județul Ialomița. Situată și în estul Câmpiei Române, la o distanță de 9 km de Slobozia, locația este privită ca un tratament de către bolnavii de romatism sau alte afecțiuni ale musculaturii corpului, potrivit ocaziituristice.ro

ADVERTISEMENT

În stațiunea Amara, verile sunt călduroase, iar iernile reci, la o altitudine de -30 de metri. Încă de pe vremea lui Matei Basarab zona este atestată documentar, iar după perioada secularizării averilor mănăstirești, din 1864, aici încep să se facă primele locuințe, așa formându-se cătunul Amara.

Sătenii au observat beneficiile nămolului existent în locul lor natal și au început să-l utilizeze în scop terapeutic. Apa lacului Amara este sulfată, slab bromurată și conține și magneziu. Totodată, are o mineralizare de 9, 88 grame pe litru și un gust amar, de aici provenindu-i, de fapt, și denumirea.

ADVERTISEMENT

Proprietățile nămolului din lacul Amara

Nămolul din lacul Amara este sapropelic și conține 66,6 g/l. Culoarea lui neagră devine în contact cu aerul foarte unsuros și foarte puternic. Ajută organismul uman să fie sănătos prin compoziția de substanțe organice și apă.

De asememenea, este bine știut faptul că nămolul are rolul de a trata reumatismul, precum spondiloza cervicală, artroza sau poliartroza sau afecțiunile neorologice periferice, precum parezele, sechelele după poliomielita, dar și afecțiunile dermatologice și endocrine.

ADVERTISEMENT

Așadar, în stațiunea Amara se găsește o gamă variată de tratamente: băi calde cu nămol, împachetări cu nămol, cataplasme cu nămol sau chiar cure interne cu ape minerale, hidroterapie și electroterapie.

Pe lângă toate acestea, în frumoasa stațiune sunt și obiective turistice de vizitat: Muzeul Județean, Muzeul Agriculturii sau Centrul Cultural ”Ionel Perlea”. Mai mult, vizitatorii pot face o plimbare în parcul dendrologic, pot să pescuiască sau să meargă la o herghelie.

ADVERTISEMENT

Tot în stațiunea Amara se mai află și o biserică, anume lăcașul ”Sfinții Voievozi” și se mai pot deplasa și în Lunca Ialomiței, Crângul Frumos sau Pădurea Suditi și Pădurea Buiești.

ADVERTISEMENT