Life

I se spune “Palma lui Dumnezeu”. Locul în care simți că te întorci în timp, îți oferă o liniște sufletească deplină

Cum arată locul superb din România care le dă o stare de liniște turiștilor tocmai datorită frumuseții sale. I se spune "Palma lui Dumnezeu" și este considerat un adevărat colț de rai.
13.08.2022 | 17:18
Palma lui Dumnezeu, un loc care le taie respirația turiștilor. Foto: Colaj Fanatik / Facebook / Fundătura Ponorului
ADVERTISEMENT

În Fundătura Ponorului se găsește un loc care îi cucerește de fiecare dată pe turiști. I se spune Palma lui Dumnezeu și oferă oricui o serenitate și o liniște sufletească divine.

Palma lui Dumnezeu, un loc care le taie respirația turiștilor

Nu se știe de ce a primit acest nume, Palma lui Dumnezeu, dar frumusețea peisajului aflat în Munţii Şureanu poate fi un indiciu despre denumirea sa populară.

ADVERTISEMENT

Dealurile abrupte ascund case mici, ca pe vremuri, făcute doar din lemn și piatră, iar localnicii puțini se bucură de fiecare dată când vin turiști aici, așa că îi întâmpină cum se cuvine.

Un pârâu mic sparge bucățile de pământ înverzite aproape mereu de iarbă, iar pe lângă căpițele de fân sunt și animale care pasc liniștite.

ADVERTISEMENT

Pare că modernitatea nu a ajuns în acest loc superb din țara noastră, deoarece aici nu există nici măcar semnal la telefonul mobil, așa că dacă vrei să faci poze și să te lauze cu ele, poți să le postezi pe rețelele de socializare abia după ce ai părăsit acest loc minunat.

Fundătura Ponorului face parte din Parcul Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina, care se întinde pe 38.000 de hectare. Parcul natural este format în proporție de 70% din păduri, iar oameni sunt foarte puțini.

ADVERTISEMENT

Localnicii duc o viață grea, cu multe lipsuri

Localnicii nu au curent electric și nici măcar apă sau canalizare, dar sunt obișnuiți cu acest stil de viață, pentru mulți fiind singurul pe care îl știu și nu și-ar putea imagina viața altfel.

Iarna, accesul aici este aproape imposibil, așa că dacă aveți de gând să vizitați această destinație turistică devenită tot mai populară în ultima vreme, ar trebui să o faceți atunci când vremea este frumoasă.

ADVERTISEMENT

Tocmai pentru că poate fi periculos pentru turiști să ajungă aici, administraţia parcului natural a transmis un mesaj de interes pentru aceștia:

„Vizitarea Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina se face numai pe drumurile deschise accesului public şi pe traseele turistice marcate cu semne convenţionale specifice, cu respectarea eventualelor restricţii“, a transmis administraţia parcului natural.

ADVERTISEMENT