Life

I se spune “satul fantomă” și este noua senzație pentru turiști. Locul are casele îmbrăcate în verdeață, peisajele sunt de vis

Satul care este noua senzație pentru turiști. Casele sunt „îmbrăcate” de vegetație și creează un peisaj superb pentru vizitatori.
07.10.2022 | 21:49
I se spune satul fantoma si este noua senzatie pentru turisti Locul are casele imbracate in verdeata peisajele sunt de vis
Noua senzație pentru turiști din China. Satul fantomă fără niciun locuitor. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Facebook
ADVERTISEMENT

Peisajul este de vis, având în vedere că toate casele de aici sunt învelite în verdeață. Numele său este Houtouwan și se află în China, pe Insulele Shengsi.

Noua senzație pentru turiști din China. Satul fantomă fără niciun locuitor

Este numit cel mai frumos sat abandonat, fiind un fost sat pescăresc și noua atracție pentru turiști. Acesta avea o populație de peste 3.000 de turiști în anii 1980, dar locuitorii au început să plece.

ADVERTISEMENT

Ceea ce odată a fost un sat pescăresc populat și prosper, a devenit din 1990 centrul unei masive plecări. Oamenii s-au mutat în zone mai ușor accesibile și mai aproape de orașe, pentru că Houtouwan era departe și se ajungea greu aici.

În anul 2002, satul cândva prosper a devenit complet depopulat, în mod oficial, iar el a fuzionat cu un altul din apropiere.

ADVERTISEMENT

Casele goale au devenit preferate de plante după ce oamenii au plecat și acestea au fost acoperite de o vegetație luxuriantă, poate și datorită poziționării sale lângă faleză, fiind orientat spre ocean.

Așa arată satul
Așa arată satul. foto: Captură Facebook Video

Satul fantomă în care nu mai locuiește nimeni a devenit un punct de atracție pentru turiști în 2015, iar oficialii din zonă parcă nici nu știau ce să facă cu noul succes – aceștia au ales să fie precauți și chiar spuneau că au liniile telefonice mereu blocate.

ADVERTISEMENT

“Liniile noastre telefonice sunt blocate și primim tot mai mulți turiști la Houtouwan”, a declarat la vremea respectivă Chen Bo, un oficial al Insulei Shengshan, într-o declarație oficială.

„Houtouwan din Shengshan nu a fost dotată cu condițiile necesare pentru a se deschide turiștilor… Îi îndemnăm pe vizitatori să îi păstreze liniștea deocamdată”, spuneau oficialii atunci.

ADVERTISEMENT

Ce pot face turiștii în Houtouwan, satul fantomă

Au trecut câțiva ani buni de atunci, iar acum oficialii încă mai lucrează la aspectele turistice din jurul satului fantomă din China.

Vizitatorii pot face drumeții pentru opt dolari și s-au construit și cazări în jurul său. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu intre în interiorul caselor nelocuite, pentru că există riscuri nebănuite pentru ei.

S-a construit și o platformă de observare, unde turiștii pot vedea întregul sat pentru trei dolari.

Rapoartele oficiale arată că vizitatorii din Houtouwan au adus către Insule 470.000 de dolari numai în 2021, datorită celor 90.000 de vizitatori.

ADVERTISEMENT
Tags: