Life

I se spunea “fiica Diavolului”. Povestea Eleonorei din Suceava, tânăra “posedată” care a îngrozit țara și a ajuns subiect de cercetări peste hotare

Povestea tinerei de 13 ani, posedată, care a speriat o mulțime de preoți. În satul natal i se spunea ”fiica Diavolului”.
16.06.2024 | 23:16
I se spunea fiica Diavolului Povestea Eleonorei din Suceava tanara posedata care a ingrozit tara si a ajuns subiect de cercetari peste hotare
Povestea tinerei de 13 ani, posedată, care a șocat întreaga țară. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de fenomene stranii, românii sunt destul de sceptici. Deși se spune că niciodată nu iese fum fără foc, oamenii nu cred prea mult în fantome, persoane posedate sau spirite rele. Și, totuși, în România, a existat o femeie care a băgat spaima în preoți.

Eleonora Zugun a fost cunoscută drept ”fiica Diavolului”

Povestea româncei posedate a îngrozit o țară întreagă. Deși acum suntem obișnuiți să vedem astfel de cazuri doar în filmele de groază, persoanele posedate au existat și în realitate. Exemplul concret este Eleonora Zugun, tânăra care a fost dusă la mulți preoți să o exorcizeze.

ADVERTISEMENT

Anul 1925 avea să fie cel mai agitat pentru familia Zugun. Eleonora și-a speriat părinții, după ce comportamentul ei nu era deloc unul obișnuit. Tânăra se zvârcolea mereu, se dădea cu capul de pereți, dar asta nu era tot. Ceea ce avea să urmeze i-a șocat pe toți.

După această serie de evenimente, familia a crezut că Eleonora se simte mult mai bine. Dar, în realitate, lucrurile aveau să se complice. Pe corpul tinerei au apărut mușcături, iar în unele momente, diverse obiecte levitau prin casă.

ADVERTISEMENT

Părinții Eleonorei nu au stat prea mult pe gânduri și au decis să o ducă la un preot. Mama și tatăl ei erau convinși că este posedată, așa că au apelat la ajutorul unui preot de la Mănăstirea Gorovei.

Preotul și-a dat toată silința pentru a o ajuta pe Eleonora Zugun și pentru a scăpa familia de coșmar. Din păcate, ritualul de exorcizare a fost un eșec, iar tânăra a ajuns acasă în aceeași stare ciudată.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost dusă la sanatoriu

Tatăl ei nu s-a dat bătut, așa că a mers mult mai departe. Împreună cu mai mulți localnici, acesta și-a dus fiica la preotul Măcărescu din Zamostea. Preotul s-a convins că ceva nu este în regulă cu Eleonora, imediat de cum aceasta a pășit în casă. Nici bine nu a trecut pragul casei unde stătea preotul, că o vază s-a spart în zeci de cioburi.

Nici exorcizarea din Zamostea nu a dat roade, așa că părinții au dus-o pe Eleonora la mănăstirea ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Spiritele care o posedau pe tânără erau atât de puternice, încât au aruncat cu o piatră și au spart una dintre icoanele din biserică.

ADVERTISEMENT

Văzând că nicio exorcizare nu funcționează, părinții Eleonorei au decis să schimbe registrul și au dus-o la un sanatoriu din Cernăuți. Cât timp a fost internată la sanatoriu, Eleonora Zugun s-a împrietenit cu o contesă din Viena care s-a oferit să o cazeze la ea acasă. În schimbul generozității ei, Eleonora trebuia să accepte să fie subiect de studiu pentru contesă.

După ce a petrecut mai mult timp la Viena, contesa a apelat la mai mulți specialiști în paranormal și nu numai. Cazul Eleonorei i-a fascinat, mai ales că au descoperit că aceasta avea capacitatea de a vorbi în mai multe limbi.

La un moment dat, Eleonora a ajuns pe mâna unor cercetători britanici care au declarat că întreaga poveste este o minciună. Contesa a fost acuzată de înșelăciune, iar la scurt timp, i-a permis Eleonorei Zugun să revină în România.

Potrivit atlas-geografic.net, fenomenele stranii ar fi încetat, iar Eleonora a trăit până în 1996, fără să iasă în evidență. În continuare, există multe voci care se întreabă dacă povestea tinerei de 13 ani a fost reală sau a fost o pură invenție.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă...
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
S-a plimbat cu cadavrul iubitei în căruţ pe o stradă din Bucureşti. Scene...
S-a plimbat cu cadavrul iubitei în căruţ pe o stradă din Bucureşti. Scene halucinante în Sectorul 5
Imagini rare cu fiicele lui Ilie Năstase din căsnicia cu Amalia! Cuvinte uriaşe...
Imagini rare cu fiicele lui Ilie Năstase din căsnicia cu Amalia! Cuvinte uriaşe la adresa tatălui lor: De aia îi iubim
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta