News

Iadul pe pământ. Cartiere întregi spulberate după mai multe explozii în Guineea Ecuatorială. Video

08.03.2021 | 16:02
Iadul pe pamant Cartiere intregi spulberate dupa mai multe explozii in Guineea Ecuatoriala Video
ADVERTISEMENT

Catastrofă de proporții în Guineea Ecuatorială unde cartiere întregi au fost spulberate, după explozii într-o unitate militară.

Imagini apocaliptice au fost surprinse duminică în capitala economică a țării, Bata. Patru explozii s-au produs într-un depozit de muniții dintr-o unitate militară.

ADVERTISEMENT

Impactul a fost nimicitor. Zone întregi din oraș, aflate în apropiere, au fost pur și simplu spulberate, iar altele sunt în ruine. Momentan nu știe câți oameni au murit, câți răniți sunt și în ce stare se află, conform BBC, anunță Digi24.

Iadul pe pământ. Guineea Ecuatorială devastată de exploziile dintr-o unitate militară

Foto: Facebook

Un prim bilanț indică 17 morți și sute de răniți. Președintele țării a declarat că exploziile au fost cauzate de „neglijențe” în depozitarea dinamitei.

ADVERTISEMENT

Imaginile apărute pe rețelele sociale arată coloane uriașe de fum și oameni care caută supraviețuitori în ruinele clădirilor prăbușite.

Sunt cel puțin 420 de răniți, iar spitalele nu mai au locuri și pacienții stau pur și simplu întinși pe jos, pe holuri, potrivit sursei citate

ADVERTISEMENT

Iadul pe pământ. Imagini cu impact emoțional

Din cauza numărului mare de victime, Ministrul sănătății a făcut un apel pentru voluntari și donații de sânge

Ambasada Spaniei a cerut cetățenilor spanioli să stea acasă. Guineea Ecuatorială a fost colonie spaniolă până în 1968.

ADVERTISEMENT

Explozie la o fabrică de artificii din India

În urmă cu o lună cel puțin 19 morți și 34 de răniți în urma unei explozii la o fabrică de artificii din India. Tragedia s-a produs în statul Tamil Nadu, aflat în sudul Indiei.  În momentul producerii exploziei, în fabrică se aflau 74 de persoane.

„Au existat o serie de explozii urmate de incendiul care a cuprins unitatea. Exploziile au continuat pentru o lungă perioadă de timp, făcând dificilă intrarea în unitate a personalului serviciilor de pompieri și salvare”, a transmis Raj Narayanan, ofițerul local de Poliție, conform publicației The New Daily.

ADVERTISEMENT