Life

Iahnie de fasole de post, rețetă simplă. Un singur ingredient minune face diferența

O rețetă simplă de iahnie de fasole pentru Postul Crăciunului. Ingredientul minune care oferă un gust aparte. Cei dragi vor fi surprinși.
30.11.2022 | 12:00
Iahnie de fasole de post reteta simpla Un singur ingredient minune face diferenta
Cum să prepari fasole de post. Sursa foto: Caietul cu rețete
ADVERTISEMENT

Cum să prepari iahnie de fasole de post. Iată o rețetă simplă, foarte gustoasă și cu un conținut bogat în vitamine. Cei dragi vor mai dori o porție.

O rețetă simplă și gustoasă de iahnie de fasole de post. Ingredientul care oferă o aromă unică

Preparatul de față nu are nevoie de ingrediente sofisticate, iar unul dintre ele chiar oferă o aromă aparte, diferită față de ce am mai mâncat până acum.

ADVERTISEMENT

Singurul aspect care ar putea fi incovenabil pentru o iahnie de fasole este timpul. Asta pentru că fasolea trebuie lăsată să fiarbă bine și anterior să se înmoaie în apă, potrivit reteteunica.ro

Iată lista de ingrediente, pe care le găsești în orice piață, magazin alimentar sau supermarket. Ai nevoie de:

ADVERTISEMENT
  • 400 g fasole,
  • 3 cepe roșii,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • boia dulce și iute,
  • cimbru,
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri de pastă de roșii,
  • 3-4 linguri de ulei.

Modul de preparare

Mai întâi de toate fasolea se alege, adică se separă boabele rele de cele bune, comestibile. Ulterior, se spală în două trei ape, după care se lasă de seara până dimineața la înmuiat.

ADVERTISEMENT

A doua zi fasolea se scoate, se pune la fiert, în două, trei ape ideal, astfel încât să fie eliminate toxinele. În jur de 60 de minute trebuie să fiarbă totul, iar când bobul este moale, se scurge și se lasă un moment deoparte.

Trecem între timp la etapa de prăjire. Într-o cratiță cu ulei, lăsat să se încingă, se pune ceapa tăiată solzișori, se pisează usturoiul, iar când totul devine ușor auriu, se pune și fasolea cu puțină apă.

ADVERTISEMENT

Separat, ne ocupăm de pasta de roșii cu sare, piper, cimbru și boia. Dacă observați că pasta este prea groasă, adăugați puțină apă caldă, amestecați apoi turnați peste fasole.

Spre final se adaugă o foaie de dafin, se lasă conținutul la scăzut, cu un capac deasupra și foc mic al aragazului, cuptorului. Dacă apa a scăzut, se îndepărtează vasul de pe foc și se lasă la răcorit.

Dacă doriți să gustați sau să serviți o anumită persoană, puteți orna preparatul și cu puțin pătrunjel. Iahnia de fasole se poate servi cu murături, ceapă sau salată. Vă urăm poftă bună!

ADVERTISEMENT