Carousel hot news

Iancu: “Ce atîta CFR la titlu!? Nu ne încurcă nimeni”

Interviul oferit de Nicolae Stanciu şi Gabriel Iancu pentru FANATIK a fost şi motiv de contre între cei doi mijlocaşi ai campioanei României. Întrebat despre cine ar putea să ameninţe...
29.07.2013 | 17:39
Iancu:
ADVERTISEMENT

Interviul oferit de Nicolae Stanciu şi Gabriel Iancu pentru FANATIK a fost şi motiv de contre între cei doi mijlocaşi ai campioanei României. Întrebat despre cine ar putea să ameninţe supremaţia Stelei în Liga I, fotbalistul adus de la Vaslui a nominalizat-o pe CFR Cluj, dar Iancu l-a contrazis imediat şi a susţinut punctul de vedere al antrenorului său, care a afirmat că echipa din Ghencea nu are contracandidată.

 

Care e diferenţa dintre Steaua şi restul echipelor din Liga I?

Gabi Iancu: – Păi e Steaua şi restul, ai zis bine. Cred că toţi fotbaliştii din România îşi doresc să ajungă aici, aşa că pentru mine e ca şi cum mi s-a împlinit un vis.

Nicolae Stanciu: – A zis Gabi cam tot ce era de spus. Eu mi-am dorit tot timpul să ajung aici, să cîştig trofee, să ajung un fotbalist respectat.

ADVERTISEMENT

Apropo de trofee, Lăcătuş are 10 titluri de campion cu Steaua. Voi, fotbaliştii din ziua de azi, vă gîndiţi foarte repede la o plecare afară. Credeţi că mai e posibil să doboare cineva acest record?

Iancu: – Eu nu sînt disperat să mă transfer. Chiar vreau să mai joc la Steaua înainte să plec, să fiu pregătit pentru un transfer afară. Am doar şase luni la Steaua şi deja am cîştigat două trofee: titlul şi Supercupa.

ADVERTISEMENT

Da, dar Lăcătuş are 10 titluri de campion. În total a cîştigat 21 de trofee!

Iancu: – 21!? Mamăăă!!!

 

Stanciu: „Fizic, aici m-am resimţit de la primele antrenamente”

Dar e de înţeles pe undeva, toţi visaţi să jucaţi într-un campionat mai bun. Care credeţi că vi s-ar potrivi?

Stanciu: – Nu ştiu, nu m-am gîndit. Important e să fie o echipă care să mă ajute să mă dezvolt ca fotbalist. Probabil Spania.

ADVERTISEMENT

Iancu: – Spania, clar! E campionatul meu preferat.

Cum a fost adaptarea la Steaua, v-a fost greu? Bănuiesc că pentru tine, Gabi, e mai uşor acum, dar pentru tine, Nicule, cum a trecut ultima lună şi jumătate?

Stanciu: – A fost greu. Eu am venit tot de la o echipă cu pretenţii, de la Vaslui, dar la Steaua antrenamentele sînt altfel. N-aş vrea să fac acum vreo diferenţă să zic că unele sînt mai bune, altele nu, mai ales că nu vreau să-i jignesc pe cei de la echipele unde am jucat, dar aici chiar m-am resimţit la început şi încă mai am de muncit ca să mă adaptez sută la sută. Dar e bine cum sînt acum.

ADVERTISEMENT

Iancu: – Eu am avut şase luni în faţa lui, dar nici eu nu am prins pregătirea de iarnă pentru că am avut operaţia la genunchi şi nu am putut să trag tare cînd am venit. E bine, oricum, este altceva.

 

Iancu: „Dică mă încurajează şi mă ajută non-stop”

Fiecare aţi avut la echipele de unde aţi venit cîte un prieten mai mare, un mentor. Nicule, tu pe Sănmărtean, Gabi, tu pe Dică. Ce v-au zis cînd aţi ales să veniţi la Steaua? V-aţi sfătuit cu ei?

ADVERTISEMENT

Iancu: – Îţi dai seama că am vorbit cu Dică şi chiar m-a încurajat să vin aici. Mi-a zis că pot face faţă, dar că trebuie să fiu serios, să muncesc. Vorbesc şi acum, aproape în fiecare zi cu el şi mă ajută în continuare.

Stanciu: – Luci a fost mereu lîngă mine şi chiar îmi pare rău că nu a ajuns şi el aici. Nu ştiu ce discuţii au fost, dar după ce s-a întîmplat cu patronul a căzut totul.

Dar nu ţi-ar fi fost teamă că e o concurenţă în plus pentru tine?

Stanciu: – Păi şi la Vaslui nu era la fel? Şi tot jucam împreună, deci nu. Eu spun că ne-ar fi ajutat.

 

Stanciu: „Pe stadion, la Alba Iulia, mi-am dat seama ce înseamnă Steaua”

Vă mai amintiţi prima discuţie între patru ochi cu Laurenţiu Reghecampf?

Iancu: – Da. Ne-am văzut la Izvorani, cînd am început pregătirea de iarnă şi mi-a spus că se bucură că am ajuns la Steaua şi că trebuie să respect tot ce mi se cere. N-a fost ceva deosebit.

Stanciu: – Prima dată ne-am văzut la palat, cînd am semnat, iar apoi am vorbit la reunire. Nu am discutat despre ceva anume.

Cum e trecerea asta, de la cîteva sute sau, cazul Vasluiului, cîteva mii de spectatori în tribune, la 40.000 de fani, cum a fost cu Vardar, de exemplu? Vă cuprind emoţiile?

Iancu: – Eu eram obişnuit, doar am venit de la şapte ani la meciuri pe Ghencea, în galerie, aşa că nu m-am speriat. Chiar abia aşteptam. Serios! M-am gîndit de multe ori la momentul ăsta. Uite, nu pot să uit atmosfera de la Steaua – Valencia, a fost ceva incredibil atunci. Pentru oamenii ăia care au stat atunci în ploaie multă lume îşi doreşte să vină aici, că tot întrebai mai devreme.

Stanciu: – Sincer, am avut ceva emoţii. Cu Vardar a fost şi primul meu meci ca titular şi, cînd eram pe tunel, abia aşteptam să simt reacţia oamenilor atunci cînd vom intra pe teren. Dar apoi au trecut şi emoţiile, am fost concentraţi la joc.

Nicule, dacă Gabi a fost crescut în Bucureşti, tu eşti de la Alba Iulia. Ai fost la vreun meci de-al Stelei ca spectator?

Stanciu: – În Bucureşti, nu, dar am fost o dată la Alba, erau 20.000 de oameni în tribune. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă Steaua, cînd am văzut cîţi oameni poate să strîngă pe un stadion. Oricum, la mine în familie toată lumea ţine cu Steaua, mai ales tata, e fan înfocat. Cred că i-am împlinit un vis cînd am venit aici.

 

Iancu: „Sper că Tănase mai rămîne puţin cu noi…”

Cum e Cristi Tănase la antrenamente? Mihai Stoica spunea recent că nu va mai putea fi ţinut la Steaua pentru că în duelurile unu la unu nu-i poate lua aproape nimeni mingea.

Iancu: – Tase e un fotbalist foarte bun, este un exemplu pentru noi. S-a impus la Steaua de atîţia ani şi demonstrează în continuare că este unul dintre cei mai buni jucători ai noştri. Eu sper să mai rămînă puţin alături de noi, să ne mai ajute, dar este şi viitorul lui în joc, pentru că nu mai are anii noştri.

Apropo de plecarea lui. Va fi bătaie pe numărul 10, pentru că amîndoi aţi venit de la echipe unde eraţi decarii?

Stanciu: (n.r. – rîde încurcat) – Nu, nu, nu va fi nici o bătaie. Nu joacă numărul. Noi trebuie să ne concentrăm pe joc, să ne autodepăşim, iar apoi ne putem gîndi şi la numărul de pe tricou. Nu e aşa important. Înainte de toate trebuie să jucăm fiecare cel mai bun fotbal de care sîntem în stare.

 

Stanciu: „Sînt cîteva echipe bune la titlu. Poate CFR…”

Iancu, iritat: „Ce atîta CFR, mă? Nimeni nu ne poate încurca”

Reghecampf spunea în urmă cu puţin timp că Steaua va fi campioană şi anul acesta, că nu are adversar. Voi pe cine vedeţi capabili să vă încurce?

Iancu: – Eu sînt de acord cu ce a spus Mister. Chiar nu văd cine ne-ar putea încurca în afară de noi, singuri. Dacă jucăm cum trebuie şi dacă ne gîndim ce jucători sînt acum la Steaua, am putea lua titlul la fel de clar ca anul trecut.

Stanciu: – Nu ştiu, sînt cîteva echipe bune. Poate CFR Cluj să fie echipa cu care să ne luptăm. (Iancu îl întrerupe iritat şi îl întreabă: )

Obiectivul imediat e calificarea în Liga Campionilor. Vă vedeţi în stare să ieşiţi din grupe, mai ales că nici o echipă din România nu a reuşit asta pînă acum?

Iancu: – Anul trecut am eliminat Ajax şi am bătut Chelsea acasă, eu zic că putem trece de grupe dacă ne concentrăm. Dacă nu vom avea probleme cu accidentările, eu zic că această echipă poate face multe.

Stanciu: – Eu zic să o luăm pas cu pas. Steaua e favorită, clar, cu oricine vom juca pînă în grupe, dar să nu ne grăbim.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri