Fotbal intern

Ianis, despre comparația cu Gică Hagi. “Am reușit mental să trec peste. Mă afecta când eram mic și nu spuneam!”

24.05.2019 | 09:31
Ianis despre comparatia cu Gica Hagi Am reusit mental sa trec peste Ma afecta cand eram mic si nu spuneam

Ianis Hagi a vorbit despre comparația cu Gică Hagi, dar și despre cât de greu este să porți numele celui mai mare fotbalist pe care l-a avut România. Căpitanul Viitorului a recunoscut că a avut o perioadă dificilă și a fost afectat de această comparație, dar a reușit să treacă peste când și-a dat seama de adevărat lui valoare.

Ianis, afectat de comparația cu Gică Hagi

“În primul rând, este o onoare să port acest nume, o mândrie, pentru ceea ce a făcut tata pentru sportul românesc, pentru sport în general. Dacă mă întrebi pe mine, sunt şi avantaje, sunt şi dezavantaje”, a declarat căpitanul Viitorului. Întrebat în legătură cu un lucru care nu a funcționat pentru el, Ianis a răspuns: “Nu neapărat că nu a funcţionat, dar pot să spun că mereu când fac ceva pe teren sau… De mic mi s-a întâmplat asta, de la prima zi când am ajuns la fotbal, până acum şi cred că va continua toată viaţa şi sunt super liniştit, că sunt conştient că port numele şi sunt conştient că aşa voi fi judecat. Mereu mi s-a spus că, orice fac pe teren, este din cauza tatălui meu. Adică dacă am dat un gol, tata l-a dat. Nu l-am dat eu, l-a dat tata.  

Am reuşit mental să trec peste. OK. Când eram mic poate mă afecta puţin şi nu spuneam, şi ţineam în mine, mereu spuneam la părinţi că sunt OK, dar poate seara mergeam în cameră şi mă simţeam puţin supărat sau dezamăgit. Să zic undeva la 13-14 ani. Deja, când am început să joc la echipa naţională, la juniori, să văd că sunt talentat şi chiar pot să le demonstrez că sunt bun şi că am ştiut că totul depinde de mine şi că fotbalul se scrie pe teren. Toate părţile negative am încercat să le transform în părţi pozitive şi chestiile astea deja mă amuză de multe ori când se vorbeşte rău despre mine şi le iau ca pe o parte pozitivă şi mă încarc pozitiv cu ele. Lumea se aşteaptă mai mult de la mine, să fac diferenţa, să joc mereu bine, să fiu mereu decisiv pentru echipă şi eu văd că este un lucru bun. Atât timp cât lumea mă fluieră când joc slab o văd ca pe un lucru pozitiv pentru că se aşteaptă foarte mult de la mine”, a declarat Ianis Hagi pentru Telekom Sport.

Alexandru Mateiu și Ianis Hagi în meciul U Craiova – Viitorul. Sursă foto: sportpictures.eu

Ianis Hagi, pe lista lui Ajax Amsterdam

Ianis Hagi este unul dintre cei mai bine cotați de la FC Viitorul Constanța. Site-urile de specialitate susțin că atacantul în vârstă de 20 de ani valorează 3,5 milioane de euro, dar Gică Hagi speră să primească o sumă mult mai mare pentru el. Căpitanul grupării din Constanța se află pe lista lui Ajax Amsterdam, informație dezvăluită de FANATIK.

În sezonul 2018 – 2019, Ianis Hagi a jucat în 38 de meciuri, a dat 14 goluri și a oferit 7 pase decisive. Atacantul în vârstă de 20 de ani face parte din lotul convocat de Cosmin Contra pentru meciurile cu Norvegia și Malta, dar și din cei 33 de jucători de pe lista lui Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia și San Marino.

Tags: