Sport

Ianis Hagi a ales Genk și a ajuns deja în Belgia! Toate detaliile transferului. EXCLUSIV + VIDEO

11.07.2019 | 21:38

Mijlocașul echipei FC Viitorul, Ianis Hagi, a ales să se transfere la campioana Belgiei, RC Genk, deși a avut oferte financiare mai bune de la alte formații. Internaționalul român în vârstă de 20 de ani a atras atenția marilor cluburi europene cu prestația excelentă de la turneul final al Campionatului European de tineret în care a marcat două goluri și a ajutat România să ajungă până în faza semifinalelor.


UPDATE, 11 iulie, ora 21:39 / Ianis Hagi a ajuns deja în Belgia unde sâmbătă va efectua vizita medicală și apoi va semna contractul cu RC Genk. Publicația Het Laatste Nieuws a postat un filmuleț și poze de la sosirea în Belgia a fotbalistului român. Ianis Hagi a fost însoțit în Belgia de Gică Hagi, Gică Popescu și George Ogăraru. VEZI AICI VIDEO


Ianis Hagi a ales Genk și devine cel mai scump jucător transferat din Liga 1

Deși s-a vorbit de nume mari în această vară, precum FC Barcelna, Bayern Munchen, FC Sevilla, Borussia Dortmund sau Ajax Amsterdam, Ianis Hagi a ales să meargă la RC Genk, iar FANATIK a aflat toate detaliile transferului. Campioana Belgiei va plăti zece milioane de euro pentru tânărul mijlocaș, care astfel devine cel mai scump jucător transferat din Liga 1, devansând mutarea lui Nicolae Stanciu de la FCSB la Anderlecht Bruxelles pentru 9,8 milioane de euro.

Gică Hagi a făcut o afacere foarte profitabilă cu transferul fiului său la RC Genk, Viitorul păstrând 15% dintr-un viitor transafer al fotbalistului. De asemenea, FANATIK a mai aflat că gruparea constănțeană va mai primi câte un milion de euro pentru fiecare titlu de campioană pe care formația belgiană îl va câștiga în cei trei ani de contract pe care i-a semnat cu Ianis Hagi. Fotbalistul va încasa un salariu anual de 800.000 de euro.

Ianis Hagi în meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Viitorul

Fiorentina va încasa 2,5 milioane de euro din transferul lui Ianis Hagi la Genk

La sfârșitul săptămânii trecute, FANATIK a anunțat în exclusivitate că unul dintre cei mai controversați agenți din fotbalul internațional, Mogi Bayat, a venit în România și a tratat transferul lui Ianis Hagi la RC Genk. Impresarul care a fost implicat într-un scandal de trucare de meciuri s-a întâlnit la Hotelul ”Iaki” din Mamaia cu Gică Hagi și cu Gică Popescu pentru a intermedia trecerea internaționalului român la campioana Belgiei.

Din cele 10 milioane de euro pe care le va încasa de la RC Genk, FC Viitorul va trebui să cedeze 2,5 milioane de euro clubului italian AC Fiorentina, care a mai păstrat 25% dintr-un viitor transfer al mijlocașului român atunci când l-a cedat înapoi la gruparea constănțeană. Mutarea lui Ianis Hagi la campioana Belgiei pare cea mai bună variantă, deoarece jucătorul a fost dorit în mod expres de antrenorul Felice Mazzu.

Tags: