Fotbal international

Ianis Hagi a luat atitudine după scandalul de rasism de la Rangers – Slavia. Foto

19.03.2021 | 19:19
Ianis Hagi a luat atitudine dupa scandalul de rasism de la Rangers  Slavia Foto
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a luat atitudine după scandalul de rasism de la duelul dintre Rangers și Slavia Praga, partidă în care echipa lui Nicușor Stanciu s-a impus cu 2-0, mijlocașul român fiind unul dintre marcatori.

Glen Kamara este jucătorul lui Rangers care a fost ținta unui atac rasist, după ce Ondrej Kudela, de la Slavia Praga, s-a îndreptat spre el și i-a șoptit ceva la ureche.

ADVERTISEMENT

Finalul a fost incandescent, Rangers a terminat meciul cu doi jucători mai puțin, portarul Slaviei a fost lovit și accidentat grav după ce a încasat o talpă în figură, iar Steven Gerrard, antrenorul campioanei Scoției, a fost de necontrolat.

Ianis Hagi își apără colegul după scandalul de rasism de la Rangers – Slavia

Ianis Hagi a postat pe contul său de Instagram un mesaj scurt, dar cuprinzător, alături de o poză cu Glen Kamara, colegul său care a fost victima rasismului.

ADVERTISEMENT

„Nu rasismului!”, a fost mesajul lui Ianis Hagi de pe contul personal de Instagram. Momentul controversat s-a petrecut în minutul 87 al confruntării.

La finalul meciului, Steven Gerrard a vorbit despre rasismul în fotbal și l-a incriminat pe Ondrej Kudela, fotbalistul cehilor, care l-a abuzat rasist pe Glen Kamara.

ADVERTISEMENT
Postarea lui Ianis Hagi. Sursă foto: Instagram Story/ Ianis Hagi
Postarea lui Ianis Hagi. Sursă foto: Instagram Story / Ianis Hagi

Declarațiile lui Steven Gerrard

Steven Gerrard a atacat la finalul meciului și conducerea Slaviei Praga, pentru că i-au luat apărarea lui Ondrej Kudela: „E foarte trist că echipa adversa îi ia apărarea fotbalistului care a făcut asta. Ne acuză ne noi că minţim.

Uneori, în carieră, într-un meci se întâmpla lucruri mai importante decât fotbalul. Aşa a fost în seara asta. Trebuie să fiu atent ce spun. Am o relaţie foarte apropiată cu Glen Kamara.

ADVERTISEMENT

Sunt alături de el 100%. Jucătorii care erau în jur au auzit ce i-a spus. Sunt mândru de băieţii mei, au arătat solidaritate. Acum, UEFA trebuie să se ocupe. Sunt furios acum. E greu să descriu cum mă simt. Îl ştiu pe Glen, cred în ce spune, sunt 100% cu el”. 

  • 74 este minutul în care a marcat Nicușor Stanciu golul de 2-0 în Rangers-Slavia Praga
ADVERTISEMENT