Sport

Ianis Hagi a marcat la revenirea în primul 11 al lui Rangers! Campioana Scoției, start năucitor de partidă. Video

Ianis Hagi a revenit cu gol în garnitura de bază a campioanei Scoției. Internaționalul român a marca golul de 3-0, în minutul 19.
13.08.2021 | 22:29
Ianis Hagi a marcat la revenirea in primul 11 al lui Rangers Campioana Scotiei start naucitor de partida Video
ADVERTISEMENT

Rangers a avut un debut de sezon oscilant. A câștigat meciul din prima etapă, apoi a înregistrat trei eșecuri consecutive, în Scottish Premiership și Liga Campionilor.

Ianis Hagi a marcat chiar primul gol al lui Rangers în noul campionat, cu Livingstone, dar s-a și accidentat în acel meci și le-a ratat pe următoarele două.

ADVERTISEMENT

Al doilea gol pentru Hagi în actualul sezon

Managerul campioanei Scoției, Steven Gerrard l-a titularizat pe fotbalistul român în meciul din Cupa Ligii, cu Dunfermline și a fost inspirat.

Hagi a marcat în minutul 19 golul de 3-0, după ce Lundstarm și Wright au înscris primele goluri în minutele 3, respectiv 17.

ADVERTISEMENT

Reușita internaționalului român a fost una norocoasă, după un duel aerian în care a fost dezechilibrat, dar a reușit să devieze balonul în plasă.

Până la pauză Roofe a înscris și el și Rangers avea asigurată calificarea încă după primele 45 de minute ale întâlnirii din turul 2 al Cupei Ligii.

ADVERTISEMENT

Hagi a avut un prim sezon de vis în Scoția

Sezonul s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru Ianis Hagi în Scoția. Grație assist-ului oferit în ultima etapă, câștigată de echipa sa pe teren propriu, scor 4-0 cu Aberdeen, mijlocașul român se poate lăuda cu titlul de cel mai bun pasator al campionatului.

Cu 32 de victorii și 6 egaluri, elevii lui Steven Gerrard au obținut 102 puncte și au bifat astfel o performanță fără precedent în întreaga istorie a clubului la nivelul primei ligi.

ADVERTISEMENT

Având în vedere cele 7 goluri și nu mai puțin de 12 pase decisive reușite în sezonul trecut, Ianis Hagi are toate motivele să spere că va deveni om de bază în trupa lui Steven Gerrard.

Mijlocașul român este pe radarul mai multor echipe importante din Europa. Lazio și Sevilla îl monitorizează atent și nu este exclus ca în viitorul nu foarte îndepărtat să facă pasul spre un campionat mai puternic.

Singurul impediment în calea unui transfer al lui Ianis ar putea fi clauza de reziliere stipulată în contractul cu Rangers. Peste 20 de milioane de euro ar trebui să achite orice echipă interesată de tânărul mijlocaș.

ADVERTISEMENT