Sport

Ianis Hagi a obținut o lovitură de pedeapsă în St. Mirren – Rangers 1-2! Cuvinte de laudă din partea lui Steven Gerrard

Ianis Hagi a fost titular în St. Mirren - Rangers, 1-2, și a reușit să scoată o lovitură de pedeapsă.
24.10.2021 | 16:04
Ianis Hagi a obtinut o lovitura de pedeapsa in St Mirren  Rangers 12 Cuvinte de lauda din partea lui Steven Gerrard
ADVERTISEMENT
24-10-2021
16:12

Steven Gerrard a remarcat prestația de excepție a lui Ianis Hagi

La finalul meciului câștigat de Rangers în deplasare cu St. Mirren cu 2-1, partidă în care Ianis Hagi a scos penalty-ul din care oaspeții au egalat, antrenorul Steven Gerrard a lăudat prestația elevului lui.

Ianis ni s-a alăturat când era foarte tânăr. Este încă foarte tânăr, dar este foarte important că am schimbat felul în care arată din punct de vedere al profilului său. El a înțeles în ce campionat a venit și că trebuie să se remarce pentru a fi luat în seamă, trebuie să fie curajos și să devină un bărbat adevărat.

Fără nicio îndoială, indiferent cât timp va rămâne aici, va da totul, se va lupta, știm cu toții ce calități are Ianis, iar azi a avut o prestație de excepție în majoritatea timpului”, a declarat Steven Gerrard pentru site-ul oficial al clubului.

Chiar dacă nu a prins finalul meciului pe teren, fiiond înlocuit în minutul 78 cu Scott Arfield, românul a fost notat de Footballscotland cu 8, considerându-l cel mai bun fotbalist al echipei oaspete. „A fost jucătorul de la care te așteptai oricând să facă ceva”, au notat scoțienii.

Ianis Hagi (23 de ani) a fost transferat de Rangers, în vara anului trecut, de la Genk, pentru 3,5 milioane de euro. Internaționalul român a semnat un contract valabil până în 2024 cu formația din Scoția.

Ianis Hagi a obținut o lovitură de pedeapsă în St. Mirren – Rangers 1-2

Fotbalistul crescut la Academia Hagi a fost titular în partida, de campionat, câștigată de Rangers, scor 2-1, contra celor de la St. Mirren.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a avut o evoluție încântătoare. În minutul 40, la scorul de 1-0 pentru gazde, internaționalul român a obținut un penalty pentru Rangers, fiind faultat în careul advers de Alan Power. Lovitura de pedeapsă a fost transformată în gol de Kemar Roofe, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

În minutul 43, Rangers a trecut la conducere, după ce James Tavernier i-a trimis o pasă perfectă lui Alfredo Morelos, care l-a executat pe portarul Jak Alnwick.

ADVERTISEMENT

După victoria de duminică, Rangers a devenit lider în prima ligă din Scoția, cu 23 de puncte obținute după zece meciuri jucate.

Ianis Hagi, pe picior de plecare de la Rangers

Evoluțiile bune de la echipa de club, dar și cea națională, l-au adus pe Ianis Hagi în vizorul mai multor cluburi importante din Europa, iar printre acestea se numără și AS Roma.

ADVERTISEMENT

Recent, Alan Hutton, fost component al naționalei Scoției, a declarat faptul că Rangers va reuși să-l vândă pe Ianis Hagi, dacă va cere suma corectă. În ultima perioadă, s-a vehiculat faptul că formația scoțiană ar fi dispusă să-l lase pe internaționalul român să plece pentru 20 de milioane de euro.

„A venit la Rangers și s-a descurcat bine. Le oferă ceva diferit, este foarte bun din punct de vedere tehnic. Desigur, există nele lucruri pe care le-ai putea face mai bine.

ADVERTISEMENT

Sunt unele situații în care ai putea să te repliezi sau să muncești mai din greu sau lucruri de genul acesta.

Dar când arăți performanță la acest nivel, fie că o faci în Europa League sau cu naționala, vor fi oameni care te vor urmări. Pentru un jucător atât de tânăr care joacă la un nivel atât de înalt, vor fi echipe care se vor aduna în jurul lui pentru semnătură.

Mereu am spus că dacă prețul va fi corect, Rangers va vinde. Dacă suma vehiculată, de 20 de milioane de euro, devine realitate, ea indică faptul că Rangers îl va vinde”, a spus Hutton, potrivit Football Insider 247.

ADVERTISEMENT