ADVERTISEMENT
Sport

Ianis Hagi a primit medalia de campion al Scoţiei. Fanii au invadat străzile din Glasgow. Foto + Video

Autor: Andrei David | 15.05.2021 | 19:05
Ianis Hagi a primit medalia de campion al Scoţiei. Fanii au invadat străzile din Glasgow. Foto + Video
Ianis Hagi, cu medalia de campion al Scoţiei. FOTO: twitter

Ianis Hagi şi Rangers au sărbătorit cucerirea titlului în Scoţia, după o victorie cu 4-0 în faţa lui Aberdeen în ultima etapă. Suporterii, care nu au avut voie în stadion, au ieşit pe străzi să-şi cânte bucuria celui de-al 55-lea titlu din istoria clubului. 

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a primit medalia de campion al Scoţiei

Rangers a devenit matematic noua campioană a Scoţiei încă din luna martie, dar a fost nevoită să aştepte ultima etapă pentru a putea primi trofeul şi medaliile. Iar în ultimul joc, a încununat un sezon extraordinar cu o victorie 4-0 în faţa lui Aberdeen.

Echipa lui Ianis Hagi a terminat sezonul fără înfrângere, cu 32 de victorii şi 6 remize, şi un cu un punctaj istoric: 102 puncte. Românul a fost unul dintre artizanii succesului, contribuind cu 7 goluri şi 12 pase decisive în cele 32 de meciuri jucate.

De altfel, Ianis este cel mai bun pasator din campionatul scoţian, clasament în care l-a depăşit pe coechipierul său Ryan Kent. Ultima pasă de gol a venit în chiar ultimul joc, pentru golul de 3-0, cu un minut înainte ca Steven Gerrard să îl scoată pe Hagi de pe teren.

ADVERTISEMENT

Fanii au luat străzile cu asalt

La finalul partidei cu Aberdeen, după cel din urmă fluier al arbitrului, s-a dat startul la petrecere. Pe teren, Steven Gerrard şi fotbaliştii lui au primit trofeul şi medaliile de campioni.

Pe străzile din Glasgow, fanii au ignorat toate regulile de distanţare socială, în ciuda avertismentelor forţelor de ordine, şi s-au bucurat pentru cel de-al 55-lea trofeu de campioană al formaţiei favorite.

https://twitter.com/search?q=rangers%20fans&src=typed_query&f=video

Torţe, fumigene, cântece şi.. un fan căţărat pe un stâlp de iluminat nu au lipsit. A fost nebunie totală, mai ales că suporterii au fost nevoiţi să aştepte 10 ani de la precedentul titlu.

ADVERTISEMENT

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât Rangers a oprit hegemonia marii rivale Celtic. Pentru a marca momentul, pătimaşii fani ai lui Rangers au adus la stadionul Ibrox un sicriu vopsit verde, culoarea inamicului Celtic.

https://twitter.com/search?q=rangers%20fans&src=typed_query&f=video

Presa din Regat a scris că poliţiştii au încercat să-i oprească pe suporteri în drumul lor spre Ibrox şi să îi disperseze, dar nu au avut succes.

ADVERTISEMENT

La Ibrox, dinaintea meciului

Suporterii lui Rangers nici măcar nu au aşteptat finalul jocului pentru a se îndrepta spre stadion. Imagini cu galeria au apărut încă dinaintea meciului pe reţelele de socializare.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!