Sport

Cine este noul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers. Fotbalistul român a mai lucrat cu el timp de două sezoane. Update

Rangers a rămas fără antrenor după ce s-a despărțit de Giovanni van Bronckhorst. Antrenorul olandez a lăsat-o pe formația lui Ianis Hagi pe locul 2 în campionatul Scoției.
29.11.2022 | 12:35
Cine este noul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers Fotbalistul roman a mai lucrat cu el timp de doua sezoane Update
Ianis Hagi are un nou antrenor la Rangers. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
29-11-2022
10:47

Michael Beale este noul antrenor al lui Rangers. Ianis Hagi a lucrat timp de două sezoane cu tehnicianul britanic

Rangers a prezentat noul antrenor după ce în urmă cu o săptămână, vicecampioana Scoției anunța despărțirea de Giovanni van Brockhorst. Astfel, pe banca scoțienilor va sta Michael Beale, care revine pe Ibrox Stadium după o pauză de un an. 

Michael Beale a mai antrenat-o pe Rangers, din postura de secund al lui Steven Gerrard, în perioada 2018-2021, antrenându-l pe Ianis Hagi timp de aproape doi ani ianuarie 2020 – noiembrie 2021. 

Atât Steven Gerarrd, cât și Michael Beale au mers la Aston Villa, pe care au antrenat-o în aceeași formulă. Ulterior, Michael Beale a devenit antrenorul principal al lui QPR, în Championship, pe care a antrenat-o în 22 de meciuri. 

„Este fantastic să revin, sunt fețe noi, dar și oameni pe care îi cunosc foarte bine. Sunt extrem de fericit, este un club de fotbal minunat, minunat, este o încântător.

Pentru toți cei care lucrează aici este un privilegiu imens, dar să fii antrenorul acestui club de fotbal este cu adevărat ceva special. Fost jucători emblematici au stat pe acest scaun înaintea mea și sunt extrem de mândru că sunt persoana care stă aici acum”, a declarat Michael Beale, la revenirea pe banca lui Rangers.

Michael Beale este noul antrenor al lui Rangers. Sursă foto: Facebook - @Rangers FC.
Michael Beale este noul antrenor al lui Rangers. Sursă foto: Facebook – @Rangers FC.

Rangers s-a despărțit de antrenorul olandez Giovanni van Bronckhorst. Rezultatele slabe și jocul deficitar al echipei au făcut ca tehnicianul batav să fie demis de pe banca formației lui Ianis Hagi. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat oficial al clubului scoțian.

Ianis Hagi și Rangers au rămas fără antrenor. Gionni van Bronckhorst părăsește corabia scoțiană după un an

Rangers a avut un sezon de toamnă slab. Fără Ianis Hagi în teren, formația de pe Ibrox Park a înregistrat o contraperformanță, având cel mai slab parcurs din istoria Champions League. Fără puncte, fosta campioană a Scoției a marcat doar două goluri și a încasat 22 într-o grupă cu Napoli, Liverpool și Ajax.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în campionat Rangers se află pe locul 2, la o distanță de 9 puncte față de liderul Celtic, iar rezultatele din luna noiembrie nu au fost favorabile cu doar 4 puncte adunate din 9 posibile, prea puțin pentru aspirațiile fostei campioane a Scoției.

Astfel, oficialii finalistei Europa League din anul trecut au acționat și l-au demis pe Giovanni van Bronkchorst din funcția de antrenor. Pe banca formației din Regatul Unit, Giovanni van Brockhorst a adunat 68 de partide, dintre care 42 de victorii, 11 egaluri și 15 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Rangers s-a despărțit de Giovanni van Bronckhorst: „Rezultatele au fost sub așteptări”

„Clubul Rangers confirmă faptul că a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului lui Giovanni van Bronckhorst. Conducerea clubului ar dori să îi mulțumească lui Giovanni pentru toate eforturile depuse în calitate de antrenor al clubului. 

Ajuns la club în urmă cu puțin peste un an, Giovanni a dus clubul nostru spre a cincea finală europeană din istorie, reușind să câștige și Cupa Scoției, în luna mai, De asemenea, el a calificat echipa în grupele UEFA Champions League, după o pauză de 12 ani. 

ADVERTISEMENT

Din păcate, rezultatele și maniera în care echipa s-a prezentat în ultima vreme au fost sub așteptări, iar conducerea clubului a decis ca în cursul zilei de azi să îi rezilieze contractul din funcția de antrenor al clubului. Clubul va căuta în perioada următoare să angajeze un nou manager”, se arată în comunicatul celor de la Rangers.

Mesaje de recunoștință din partea lui Douglas Park, președintele lui Rangers

Performanțele lui Giovanni van Bronckhorst nu au fost uitate de oficialii clubului scoția, iar Douglas Park, președintele lui Rangers, a ținut să-i mulțumească antrenorului olandez și să explice motivele care au stat în spatele deciziei de a-i rezilia contractul.

ADVERTISEMENT

„Vreau să îi mulțumesc lui Giovanni pentru munca depusă în ultimele 12 luni la clubul nostru și, în special, pentru calificarea echipei în finala Europa League în stagiunea precedentă și pentru câștigarea Cupei Scoției. 

Din păcate, rezultatele recente nu s-au ridicat nici la așteptările mele, nici la ale lui Giovanni și am luat această decizie dificilă în cursul zilei de azi. Toți cei din cadrul clubului Rangers îi urează lui Giovanni succes pe mai departe”, a declarat Douglas Park.

ADVERTISEMENT