Sport

Ultimele detalii despre situația lui Ianis Hagi! Vești proaste pentru Rangers și naționala României

Revenirea lui Ianis Hagi pe teren s-ar putea amâna. Antrenorul lui Rangers nu e convins că românul va reveni prea curând. Vestea pică cum nu se poate mai prost și pentru selecționerul Edi Iordănescu.
11.02.2022 | 20:50
Ultimele detalii despre situatia lui Ianis Hagi Vesti proaste pentru Rangers si nationala Romaniei
Ianis Hagi s-a accidentat în Rangers - Stirling 4-0
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este în plin proces de recuperare după operația suferită la sfârșitul lunii ianuarie. Internaționalul român s-a accidentat în timpul meciului din Cupa Scoției cu Stirling.

Fotbalistul a suferit o leziune a ligamentului încrucișat, iar recuperarea este una de lungă durată. Antrenorul scoțienilor, Giovanni van Bronckhorst, nu are vești bune nici pentru fanii lui Rangers, nici pentru cei ai echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi ar putea rata și începutul sezonului viitor

Ianis Hagi a avut un început de an de coșmar. S-a accidentat pe 21 ianuarie și a fost operat trei zile mai târziu, după ce testele de rezonanță magnetică au arătat că ligamentul încrucișat a cedat.

Fotbalistul de 23 de ani nu a ezitat să se supună intervenției chirurgicale și era optimist că ar putea să revină la antrenamente în această vară.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei Scoției, Giovanni van Bronckhorst nu este, însă, la fel de optimist. Fostul internațional olandez s-a confruntat cu o accidentare similară și a dat noi detalii despre starea fotbalistului.

”A avut un ligament încrucișat. Am avut și eu această accidentare. Recuperarea durează între șase și nouă luni. Dacă socotim, atunci este posibil ca el să rateze începutul sezonului următor.

ADVERTISEMENT

Cred că nu este greu de făcut acest calcul matematic. Noi sperăm că recuperarea lui va decurge fără probleme și că se va putea reface rapid. Acesta este obiectivul nostru principal.

Dacă trebuie să stai pe tușă între șase și nouă luni, nu poți să faci altceva decât să aștepți și să vezi cum se decurge recuperarea. Nu este nicio surpriză”, a detaliat Giovanni van Bronckhorst, pentru heraldscotland.com.

ADVERTISEMENT

Ce meciuri ratează Ianis Hagi

Internaționalul român ar putea reveni cel mai devreme în luna iulie, ceea ce înseamnă că va rata o mulțime de meciuri extrem de importante și pentru Rangers și pentru naționala României.

”Tricolorii” vor debuta în ediția 2022 a Ligii Națiunilor pe 4 iunie, în deplasare cu Muntenegru, iar ultimul meci se va juca pe 26 septembrie, acasă, cu Bosnia și Herțegovina.

Asta înseamnă că Hagi ar putea lipsi de la toate meciurile României în ediția din acest an a Ligii Națiunilor, lucru care nu i-a picat deloc bine selecționerului Edi Iordănescu.

”Am vorbit cu el, trebuie să-și ia timpul necesar. L-am găsit încrezător, împăcat cu ideea că așa a fost să fie. Nu a fost deloc ușor să diger această veste. Îl aștept cât mai repede înapoi”, a spus Iordănescu pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT