Sport

Coșmar pentru Ianis Hagi: a fost operat la ligamente și va rata restul sezonului! Prima reacție a internaționalului român

Ianis Hagi a suferit o accidentare în meciul Rangers – Stirling 4-0 din Cupa Scoţiei, a fost operat, va lipsi minimum șase luni, dar este optimist și spune că va reveni mai bine ca niciodată.
Cosmar pentru Ianis Hagi a fost operat la ligamente si va rata restul sezonului Prima reactie a internationalului roman
Ilie Dumitrescu a anunțat că Ianis Hagi va lipsi între șase și șapte luni de pe terenul de fotbal
ADVERTISEMENT
25-01-2022
18:41

Prima reacție a lui Ianis Hagi după ce a aflat că va lipsi de pe gazon minimum jumătate de an

Internaționalul român a avut o primă reacție după intervenția chirurgicală la care a fost supus luni.

Salut tuturor! După succesul operației de ieri, aș dori să-i mulțumesc Dr. Andrew Williams și tuturor celor implicați în operație.

 

Sunt entuziasmat și motivat să încep această etapă care mă așteaptă. Știu că mă așteaptă vremuri grele, dar cu siguranță văd asta ca pe o oportunitate de a mă descoperi și de a mă dezvolta ca persoană și jucător de fotbal și voi reveni mai bine ca niciodată.

Începe drumul spre recuperare.

Vă mulțumesc pentru toate mesajele frumoase”, a scris internaționalul român pe contul lui de facebook.

25-01-2022
16:15

Ultimele detalii despre starea lui Ianis Hagi

Ilie Dumitrescu a anunțat că Ianis Hagi va lipsi între șase și șapte luni de pe terenul de fotbal și că acesta își dorește să meargă în Olanda, pentru a urma un program de recuperare.

„Am vorbit cu Ianis Hagi, e foarte puternic mental și a trecut bine peste moment, a fost operat de un medic la Londra. E medicul care l-a operat și pe Van Dijk, acolo se operează jucătorii de top din Premier League.

Mi-a spus că va lipsi 6 luni, în cel mai fericit caz, dar se poate prelungi perioada până la 7 luni. El e foarte profesionist, dar urmează o perioadă grea. A venit și agentul lui. Încet, încet își intră în programul de recuperare. Mă bucur că mental era foarte bine.

Este extrem de importantă recuperarea. A primit un sfat să meargă în Olanda la un program de recuperare. Va trebui să ceară permisiune de la club”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

25-01-2022
14:37

Ianis Hagi a fost operat și nu mai poate evolua în acest sezon

Ianis Hagi a fost nevoit să se opereze în urma rupturii de ligamente suferite în meciul de Cupă cu Stirling Albion și va fi nevoit să stea departe de gazon timp de cel puțin șase luni. Cu alte cuvinte, acesta nu-și va mai putea ajuta echipa în meciurile rămase de disputat din actuala stagiune.

Ianis Hagi a avut nevoie de o operație. A făcut-o ieri. Din păcate, nu îl vom mai putea folosi în restul sezonului. Am vorbit ieri cu el, este pozitiv, concentrat și sunt sigur că recuperarea va decurge rapid”, a anunțat tehnicianul lui Rangers, Giovanni van Bronckhorst, în cadrul unei conferințe de presă.

Ianis Hagi a fost titular în meciul Rangers – Stirling 4-0, însă a fost obligat să iasă de pe teren după 15 minute. Internaţionalul român s-a accidentat în urma unei ciocniri cu unul dintre adversari.

Ianis Hagi, accidentare în Rangers – Stirling 4-0. Ce spune antrenorul campioanei Scoţiei

În minutul 11 al meciului Rangers – Stirling 4-0, Ianis Hagi s-a ciocnit cu Jordan McGregor, unul dintre fundaşii centrali ai oaspeţilor. Mijlocaşul de 23 de ani s-a plâns de dureri la genunchi, imediat după acest incident.

ADVERTISEMENT

După ce s-a întins pe gazon, medicii au intervenit şi i-au semnalat lui Giovanni van Bronckhorst că Ianis Hagi nu va putea să continue meciul. Internaţionalul român a părăsit terenul pe picioarele sale, însă antrenorul lui Rangers a susţinut că sâmbătă va afla cât de gravă este accidentarea.

“Accidentarea lui Ianis este singurul lucru negativ din acest meci. Va trebui să așteptăm până mâine (n.r. sâmbătă) să aflăm cât de serioasă e accidentarea”, a spus Giovanni van Bronckhorst la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Program de foc pentru Rangers în următoarea perioadă

Dacă accidentarea lui Ianis Hagi se va dovedi gravă, Giovanni van Bronckhorst va avea probleme, în condiţiile în care Rangers are parte de un program de foc în următoarea perioadă.

În 15 zile, în perioada 26 ianuarie – 9 februarie, Rangers va juca cinci meciuri, iar cel mai important duel este cel cu Celtic. “Old Firm” este programat să se joace pe 2 februarie.

ADVERTISEMENT

După 21 de etape, Rangers este lider în prima ligă din Scoţia şi are un avans de 4 puncte faţă de Celtic, ocupanta locului 2. În ultima etapă din campionat, campioana Scoţiei a remizat cu Aberdeen, scor 1-1, iar Ianis Hagi a deschis scorul.

Cota lui Ianis Hagi a crescut pe finalul anului trecut

Ianis Hagi este unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Rangers, iar cota de piaţă a fotbalistului de 23 de ani a crescut pe finalul anului trecut, după prestaţiile bune din Scoţia.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Ianis Hagi este cotat la 7.000.000 de euro, ceea ce-l face să fie al cincilea cel mai valoros jucător de la Rangers şi al şaselea cel mai bine cotat din prima ligă a Scoţiei.

Pe lângă meciurile din Scoţia, Ianis Hagi şi Rangers au programată, în februarie, dubla cu Borussia Dortmund. Cele două echipe se vor întâlni în play-off-ul Europa League, care va conta pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

Ianis Hagi a marcat 4 goluri şi a oferit 4 pase decisive în cele 27 de meciuri jucate pentru Rangers, în actualul sezon, în toate competiţiile.

ADVERTISEMENT
Tags: