Fotbal intern

Ianis Hagi, al patrulea “decar” al României din această campanie! Stanciu, Grozav și Maxim nu au contribuit la niciun gol în primele șase meciuri

11.10.2019 | 22:21
Ianis Hagi al patrulea decar al Romaniei din aceasta campanie Stanciu Grozav si Maxim nu au contribuit la niciun gol in primele sase meciuri
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României dispută în următoarele zile dubla cu Insulele Feroe și Norvegia, în care tricoul cu numărul 10 va fi purtat de Ianis Hagi. Mijlocașul ofensiv este al patrulea “decar” al primei reprezentative din această campanie de calificare, după Nicolae Stanciu, Gicu Grozav și Alexandru Maxim. Zicala conform căreia tricoul cu numărul 10 “cântărește mai mult” pare a fi adevărată, având în vedere că ultimii trei decari nu au contribuit la niciun gol în această campanie.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru “Peste 2,5 goluri” la meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, al patrulea decar al României din această campanie

România a început actuala campanie de calificare la EURO cu dubla din Suedia și Insulele Feroe. Tricoul cu numărul 10 a fost purtat de Nicolae Stanciu, dar mijlocașul ofensiv nu a ieșit cu nimic în evidență, nereușind niciun gol sau pasă decisivă. Cu Stanciu playmaker, echipa națională a fost învinsă de Suedia, scor 1-2, unicul gol al tricolorilor fiind marcat de Claudiu Keseru din pasa lui Răzvan Marin, și a câștigat duelul cu Feroe, după dubla lui Keșeru și reușitele lui Ciprian Deac și George Pușcaș.

  • Suedia – România 2-1: Nicolae Stanciu – integralist
  • România – Insulele Feroe 4-1: Nicolae Stanciu – înlocuit în minutul 77
  • Norvegia – România 2-2: Gicu Grozav – înlocuit în minutul 60
  • Malta – România 0-4: Gicu Grozav – nu a jucat
  • România – Spania 1-2: Alexandru Maxim: a intrat în minutul 71
  • România – Malta 1-0: Gicu Grozav: a intrat în minutul 72 
ADVERTISEMENT

La următoarea dublă, cu Norvegia și Malta, tricoul cu numărul 10 a fost preluat de Gicu Grozav, dar rezultatele individuale au rămas modeste. Mijlocașul de la Kisvarda nu a contribuit la niciunul dintre cele șase goluri marcate de selecționata lui Cosmin Contra, în 2-2 cu Norvegia și 4-0 cu Malta. La a doua partidă, Grozav nu a bifat niciun minut pe teren.

Gicu Grozav a purtat tricoul cu numărul 10 de trei ori în această campanie. Sursă Foto: Sportpictures
Gicu Grozav a purtat tricoul cu numărul 10 de trei ori în această campanie. Sursă Foto: Sportpictures

“Decarii României”, nicio contribuție la goluri

A treia dublă a echipei naționale din această campanie de calificare a fost în septembrie, cu Spania și Malta, iar tricoul cu numărul 10 a fost purtat de doi jucători. La meciul cu ibericii, Alexandru Maxim a purtat tricoul în care Gică Hagi a scris istorie la prima reprezentativă, dar jucătorul lui Mainz a intrat pe teren în minutul 71, când scorul final, 1-2, era deja afișat pe tabela de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul cu Malta, Maxim a cedat tricoul cu numărul 10 lui Gicu Grozav. Fotbalistul celor de la Kisvarda a intrat pe teren în minutul 72, dar nu a avut nicio contribuție în victoria României cu 1-0.

  • Gicu Grozav – decar în trei partide din această campanie (Norvegia 2-2 și Malta 4-0, 1-0) – 0 goluri, 0 assist-uri
  • Nicolae Stanciu, decar în două meciuri din această campanie (Suedia 1-2 și Insulele Feroe 4-1) – 0 goluri, 0 assist-uri
  • Alexandru Maxim – decar într-un meci din această campanie (Spania 1-2) – 0 goluri, 0 assist-uri
ADVERTISEMENT

Pentru dubla cu Insulele Feroe și Norvegia, meciuri programate pe 12, respectiv 15 octombrie, tricoul cu numărul 10 al echipei naționale va fi purtat de Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT